Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Spontane ontmoetingen - column Chantal Huinder

Op de zaterdag valt het Parool bij mij door te bus en dompel ik me onder in binnen- en buitenlands nieuws. Ja, ik ben zo'n “alleen in het weekend papieren krant en de rest van de week online” lezer.

Ook lees ik graag de bijlage PS, met hierin de (achtergrond)verhalen en columns. Om de humor maar ook zeker om de levenslessen die daar vaak in te vinden zijn.

Het viel me op dat het de afgelopen weken daarin veel ging over de mens. Over hoe belangrijk de spontane kleine ontmoetingen zijn. Dat die het gevoel geven ergens bij te horen. Dat gewoon jezelf zijn eigenlijk een onmogelijke opgave is voor jongeren, want op de vraag, wat dat nu is, heeft menig volwassene zelfs nog geen antwoord. Over het belang van een betere balans tussen het individuele en collectieve belang. Over het realiseren dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel. Dat we moeten omkijken naar elkaar. Dat ieder mens telt en het verdient om het beste uit zichzelf te halen.

En na het lezen van die diverse boodschappen dacht ik, ja dat is ook zo, of, ja dat moeten we ook. Maar ik realiseerde me ook weer dat we als Doorzaam, door ons in te zetten voor het thema duurzame inzetbaarheid, hier aan bijdragen.

Ook als uitzendorganisatie blijft het belangrijk om, om te kijken naar je uitzendkracht. (Spontane) kleine ontmoetingen te creëren. Daar hebben Adriana en ik in onze columns al vaak aandacht aan besteed. De uitzendkrachten krijgen dan het gevoel erbij te horen. En dan zullen de uitzendkrachten ook meer omkijken naar jou, als uitzendorganisatie. Daarnaast weten jullie dan wat er speelt bij elkaar en kunnen jullie daarop acteren.

Soms blijkt dat het prima gaat of dat je zelf actie kunt ondernemen samen met de uitzendkracht. En soms blijkt dat de beste stap voor jouw uitzendkracht een gesprek met een externe coach is. Om los van de uitzendorganisatie te kunnen bespreken wat de volgende benodigde stap is, of stappen zijn, om aan het werk te blijven. Vitaal, veilig, vaardig en met plezier. Nu en in de toekomst. Dan sluit ons 'Alles-in-1' traject naadloos aan. Dit omvat immers gesprekken met een coach en vervolgens een beschikbaar budget om de stap of stappen, die nodig zijn om duurzaam in zetbaar te zijn, ook te kunnen financieren. En dan kom je als uitzendorganisatie weer in beeld om daar bij te ondersteunen. Om die interventie in te kopen en de uitzendkracht verder te begeleiden. Dat kan bij de huidige opdrachtgever zijn, een andere werkplek via jouw uitzendorganisatie, maar het kan ook een stap daarbuiten zijn. En dat maakt ook niet uit want uiteindelijk maken we allemaal deel uit van een groter geheel.

En dan nog even over die spontane ontmoetingen gesproken...  We ontmoeten je graag op ons congres!