Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

"Niet lullen maar poetsen"

Blog Tamara Burgering
Chantal Huinder, onze directeur, schreef in haar column van februari dit jaar over de partijen met wie wij in de laatste jaren het pad van duurzame inzetbaarheid (DI) hebben bewandeld.

Hoe hebben deze organisaties het pad van duurzame inzetbaarheid bewandeld? De een wat groter dan de ander, of net weer wat sneller. Allemaal op hun eigen manier. En weet je, alles hierin is goed. Wij vinden het geweldig om te zien en horen dat organisaties zelf de duurzame inzetbaarheid voor uitzendkrachten aanpakken. Graag helpen we hierbij. Kijk bijvoorbeeld eens op onze pagina Wegwijzer ‘Starten met duurzame inzetbaarheid’.

Hoe je het pad bewandelt maakt natuurlijk niet uit. Dát je hem bewandelt maakt het verschil. Maar hoe vind je nou dat pad van duurzame inzetbaarheid? En hoe ziet die eruit? Waar begin je? Met wie begin je? En vooral hoe begin je?

Want er is al veel over geschreven en over onderzocht. Maar hoe fijn is het, om concreet aan de slag te gaan? "Niet lullen, maar poetsen", zou onze oud directeur Adriana Stel zeggen.

Het begint allemaal met persoonlijk contact met je uitzendkracht en ook met het zien van de potentie van je uitzendkracht.

Want wat doe je wanneer je merkt dat je uitzendkracht ergens tegen aan loopt, op wat voor manier dan ook, maar je krijgt het niet te pakken? Wat doe je wanneer datgene wel invloed heeft op zijn of haar werk(geluk)? Of je hebt een vermoeden van een belemmering, maar geen directe mogelijkheden voor hem of haar? En nu?

Denk dan eens aan ons Alles-in-1 traject. Hier gaat je uitzendkracht een kort coaching traject in. Er wordt gekeken naar alle onderdelen van DI (gezondheid, kennis en vaardigheden, motivatie, werk-privé balans etc.) om te kijken of er sprake is van een belemmering of juist te achterhalen wat die belemmering nou precies is. En het geweldige van dit Alles-in-1 traject? Wanneer er sprake is van een belemmering, is er ook meteen een budget van maximaal €2500 beschikbaar om de vervolgstap te zetten naar het (deels) oplossen van die belemmering.

Na afloop is de uitzendkracht in staat om -samen met de intercedent en coach- vervolgacties te ondernemen op het gebied van werk, gezondheid, ontwikkeling, of financiële situatie.

Ook is het geschikt voor jouw uitzendkracht om in gesprek te gaan met een coach over zijn of haar toekomst zonder vervolgstap. De vervolgstap is geen must. Wel is het goed te weten dat die mogelijkheid er is. Maar het kan dus prima bij één, twee of drie gesprekken blijven. En wanneer de uitzendkracht al vrij helder heeft wat de vervolgstap kan zijn maar hier graag nog met een coach over doorpraat, is dit traject ook geschikt.

Dus, wil je beginnen met het bewandelen van het pad van duurzame inzetbaarheid, en ontdekken wat dit doet voor je uitzendkrachten? Bel of email ons gerust, dan lopen we graag met je mee.

Al onze columns en blogs vind je op deze pagina.