Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vakbonden: veel praktisch opgeleiden willen loopbaanadvies

Ruim 40 procent van de werkenden in Nederland met een praktische beroepsopleiding zou graag gebruikmaken van een loopbaancheck. Dat blijkt uit een steekproef van vakbonden FNV en CNV. Vooral jongeren tonen interesse.

Uit de steekproef blijkt dat bijna de helft van de werkenden in loondienst gebruik zou willen maken van een gratis loopbaancheck als dit zou worden aangeboden. Voor praktisch opgeleiden geldt dit voor ruim 40 procent.

Bijna 30 procent van de respondenten ziet echter op tegen de kosten van loopbaanbegeleiding. De kosten lijken daarmee een grote drempel voor mensen om te starten met de oriƫntatie op scholingsmogelijkheden en ander werk. Ruim 36 procent geeft dan ook aan dat ze graag begeleiding willen als ze van plan zijn om van baan te wisselen. (bron SER)

Reden te meer om eens te kijken wat we samen kunnen inzetten voor jouw uitzendkrachten.

Kijk bijvoorbeeld eens naar ons Alles-in-1 traject. In dit traject gaat de uitzendkracht in gesprek met een coach. Tijdens dit gesprek onderzoeken de uitzendkracht en de coach wat de uitdagingen zijn om nu en in de toekomst vitaal, vaardig en met plezier aan het werk te zijn. En te blijven.

De uitzendkracht kan er ook meteen mee aan de slag in de vorm van scholing, training of coaching op diverse terreinen. En dit kan door het inzetten van het beschikbare budget.

Hieronder een aantal indrukwekkende bevindingen van uitzendkrachten die dit traject eerder volgden: 

  • 58% geeft aan meer zelfvertrouwen gekregen te hebben
  • 82% voelt zich gemotiveerd om zichzelf te ontwikkelen/te leren
  • 44% is beter geworden in het huidige werk

Pak nu ook je kans! Meld meteen je uitzendkracht aan voor dit waardevolle en gratis traject. Al 996 intercedenten gingen je voor.