Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Alles wat je moet weten over de cao-afdrachten voor uitzendorganisaties

Als uitzendorganisatie in Nederland ben je verplicht om cao-afdrachten te doen. Maar hoe zit dat nou precies? In dit artikel leggen we uit wat de cao-afdrachten inhouden en wat er gebeurt met het geld.

Cao-afdrachten voor uitzendorganisaties
Als uitzendorganisatie ben je verplicht om ten maximale 0.2% af te dragen aan de Stichting Fonds Uitzendbranche (SFU) en 1.02% van het feitelijk loon van je uitzendkracht te besteden aan duurzame inzetbaarheid, ook wel bekend als de Bestedingsverplichting.

Wat gebeurt er met het geld?
De SFU gebruikt de afdrachten om projecten te financieren op het gebied van opleidingen, arbeidsomstandigheden en naleving van de cao voor uitzendkrachten. Hiervoor zijn twee stichtingen opgezet: Doorzaam en SNCU.

Daarnaast moeten uitzendorganisaties de Bestedingsverplichting nakomen, waarbij ze 1.02% van het feitelijk loon van hun uitzendkracht moeten besteden aan duurzame inzetbaarheid. Dit geld kan worden besteed aan de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Wanneer uitzendorganisaties niet voldoen aan deze verplichting, moeten ze het bedrag afdragen aan Doorzaam. Wij als Doorzaam zien graag dat uitzendorganisaties zelf invulling geven aan deze bestedingsverplichting en denken hier graag in mee.

Voordelen van afdragen aan SFU
Het afdragen van cao-afdrachten aan SFU heeft voordelen voor uitzendorganisaties. Zo kunnen ze gratis gebruik maken van de diensten van Doorzaam. Hierdoor kunnen ze hun uitzendkrachten beter ondersteunen bij duurzame inzetbaarheid en zich onderscheiden van concurrenten. Een overzicht van alle diensten is te vinden op de aanbod pagina van Doorzaam.

Conclusie
Als uitzendorganisatie is het belangrijk om te voldoen aan de cao-afdrachten. Hiermee draag je bij aan de duurzame inzetbaarheid van je uitzendkrachten en de naleving van de cao voor uitzendkrachten. Daarnaast biedt het afdragen van cao-afdrachten aan SFU voordelen, zoals gratis gebruik maken van de diensten van Doorzaam. Dus waar wacht je nog op? Zorg ervoor dat je uitzendorganisatie voldoet aan de cao-afdrachten en maak gebruik van de diensten van Doorzaam om het beste uit je uitzendkrachten te halen.