Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Hoe een waarschuwing je leven kan redden: Een peilstok en een Gezondheidscheck

Het was een gewone dag en ik was onderweg naar een afspraak. Mijn gedachten waren bij de presentatie die ik straks zou geven en de afspraken die later die dag op de agenda stonden. Plotseling moest ik abrupt op de rem trappen…

Meteen begon een rood lampje op mijn dashboard te knipperen, vergezeld van luid gepiep en een alarmerende boodschap: "Schakel direct motor uit." Mijn hart sloeg een slag over toen ik zag welk lampje het was: het oliepeil. Toen ik weer kon rijden, verdwenen het gepiep en geknipper, en alles leek weer rustig.

Toch besloot ik bij het eerste de beste tankstation te stoppen om mijn oliepeil te controleren. Tot mijn schrik was het peil verontrustend laag. Gelukkig kon ik ter plekke olie kopen en bijvullen. Met een gerust hart vervolgde ik mijn weg naar de afspraak.

De waarde van een tijdige waarschuwing

Terwijl ik verder reed, dacht ik aan de waarschuwing die me had gered van een dure reparatie. Als de olie helemaal op was geraakt, had ik de motor kunnen beschadigen. Deze ervaring leerde me een waardevolle les om waarschuwingstekens serieus te nemen en tijdige actie te ondernemen.

Diezelfde dag kreeg ik een telefoontje van iemand met een vraag over onze Gezondheidscheck. En ik besefte me dat mijn peilstok-avontuur van eerder die dag een mooie metafoor is voor de Gezondheidscheck. De Gezondheidscheck is namelijk een preventief medisch onderzoek, een soort APK voor je lichaam. Je doorloopt een aantal (fysieke) testen en ontvangt daarna een rapport met de uitslag. Zo zie je meteen of je op de goede weg zit of dat het verstandig is om aanpassingen te maken in je levensstijl. Het is als een peilstok voor je gezondheid.

De situatie met mijn auto en de oliepeilwaarschuwing heeft me doen inzien hoe belangrijk preventieve maatregelen zijn. Door tijdig in te grijpen, kunnen we grote problemen voorkomen en ons welzijn behouden. Of het nu gaat om de gezondheid van je auto of die van jezelf, vooruitziendheid en preventie zijn van onschatbare waarde.

De Gezondheidscheck van Doorzaam

Mooi toch? Wist je dat je dit ook kunt organiseren voor jouw uitzendkrachten? Dat kan bij jou op locatie of bij jouw opdrachtgever als dat beter uitkomt. Uiteraard kunnen wij je ondersteunen bij de organisatie hiervan.

Mocht je meer willen weten dan is het bekijken van deze animatie zeker de moeite waard. Je mag mij uiteraard ook bellen of mailen. Ik help je graag verder.

En als je nog meer wilt weten over de Gezondheidscheck of vitaliteit in bredere zin en hoe Doorzaam zich daarvoor inzet, zet dan alvast 12 september in je agenda! Dan organiseren we weer een Vitaliteitsdag. Binnenkort komt de aanmeldpagina online.