Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Werkdruk is dus niet wat het lijkt

Werkdruk is ook het gebrek aan mogelijkheden om het drukke werk het hoofd te bieden.In het kader van de week van Veiligheid en gezondheid op het werk, geven we graag aandacht aan werkdruk en stress.

Want wat verstaan we onder werkdruk?

Werkdruk is een containerbegrip dat officieel niet gedefinieerd is, maar wel een onderdeel uitmaakt van de Arbowet. En omdat het in we wet staat moet de werkgever er ook wat mee. Overigens gaat het om ervaren werkdruk want er bestaat geen objectieve norm voor, zoals bijvoorbeeld voor tillen (23 kilo). Werkdruk is subjectief en daardoor moeilijk grijpbaar. Wat voor de één een hoge werkdruk is, vormt voor de ander een uitdaging. Ook dat maakt het er niet makkelijker op.
Triple-i schreef er een artikel over.

In de Arbowet wordt werkdruk geschaard onder psychosociale arbeidsbelasting. Volgens de Arbowet verwijst psychosociale arbeidsbelasting naar factoren in de arbeidssituatie die stress teweeg brengen Met andere woorden werkdruk is een vorm van psychosociale arbeidsbelasting die leidt tot stress.

Stress kost veel energie, doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten leiden tot een burn-out.

Hoe kun jij zorgen dat jouw uitzendkrachten met plezier en energie aan het werk zijn bij opdrachtgevers?

Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van Lesstress: Minder stress, meer energie.

Maar let op: er zijn nog maar een paar beschikbare plaatsen voor dit jaar. Dus meld je uitzendkracht nu aan via info@doorzaam.nl