Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Stappenplan tegen opkruipend ziekteverzuim

Het ziekteverzuim kruipt omhoog. Sinds 2016 stijgen de percentages met tienden van procenten per jaar. Vooral in grotere bedrijven.

Lees meer
CultuurGezondheid

Businesscase ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’

Samen met een van de uitzendorganisaties die deel heeft genomen aan onze pilot ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’ hebben we gekeken naar de effecten van de pilot op de bedrijfsvoering van de organisatie. Hier hebben we een businesscase voor opgesteld. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aan het woord... Walter Gietman

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Walter Gietman, verantwoordelijk voor USG People College. USG People College brengt talenten van flexmedewerkers in beeld.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Handreiking arbomaatregelen Uitzendwerk

De SER publiceert de nieuwe handreiking Uitzendwerk, een handreiking specifiek gericht op de arbeidsomstandigheden van uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Eenvoudig gegevens checken met het diplomaregister!

Wil je zeker weten welke diploma’s je (toekomstige) werknemer heeft behaald en dat zijn cv klopt? Vraag om een uittreksel uit het diplomaregister. In het online diplomaregister staan diploma’s, certificaten en getuigschriften van de meeste, door het ministerie van OCW erkende Nederlandse opleidingen.

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Traject De duurzame uitzendkracht

In navolging van het project Fit voor Flex (2016-2017), zijn wij in 2018 het project ‘De Duurzame Uitzendkracht’ gestart. Dat project wordt in oktober afgesloten met een inspiratiesessie. Vanaf oktober geven we een vervolg aan het traject de Duurzame Uitzendkracht.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Tweede ronde scholingsvouchers

Deze week is het zover. Omdat het zo'n groot succes is, geven wij weer scholingsvouchers uit.

Lees meer
Loopbaan

“Het voelt alsof ik een prijs gewonnen heb.”

Is de reactie van een van de uitzendkrachten die meedoet aan het project ‘Alles-in-1 vooruitzendkrachten’. Dit project draait op volle toeren en jullie hebben ongetwijfeld alle oproepen voorbij zien komen of sterker nog, jullie doen ook mee met dit project. Waarom wij zo in dit project geloven, laat onderstaand verhaal van een van de coaches duidelijk zien.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Checklist Bouw

In de arbochecklist voor bouwwerkzaamheden zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Opdrachtgevers in deze sector kunnen zo aangeven wat relevant is om te weten voor aanvang van het werk van de uitzendkracht.

Lees meer
Gezondheid