Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Augustus nieuwe ronde Scholingsvouchers

In 2011 zijn we begonnen met ongeveer 300 scholingsvouchers aan uitzendkrachten te geven. Dit aantal is door onder andere het verbeteren van de administratieve processen en uiteraard de naamsbekendheid opgelopen tot een aantal van maar liefst het spectaculaire aantal van 2500!!

Lees meer
Loopbaan

DOORZAAM project ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’

Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers zich continu moeten blijven ontwikkelen. Banen voor het leven bestaan niet meer.

Het project 'Alles-in-1-voor-uitzendkrachten' van DOORZAAM helpt de uitzendkracht om beter en breder inzetbaar te blijven.

Lees meer

Minister Koolmees noemt de DOORZAAM pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun  verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Scholingsvouchers nu ook voor uitzendkrachten werkzaam in de bouwmaterialengroothandel.

De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.

Lees meer
Loopbaan

Pilot Budgetcoaching Uitzendkrachten

62% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met geldproblemen. Eén werknemer met financiële problemen kost de werkgever per jaar: €13.000, 20% productieafname, 3 uur verwerken loonbeslag en 7 dagen toename van het ziekteverzuim (bron. Nibud)

Lees meer
Gezondheid

De impact van geldproblemen

Wist je dat 1 op de 6 ziekmeldingen – in alle lagen van een organisatie – (in)direct te maken heeft met financiële problemen? Door langdurige stress en schaamte kunnen psychische en fysieke klachten ontstaan.

Lees meer
Gezondheid

Nomineer nu jouw TaalHeld

Ken jij iemand die zich op een bijzondere manier inzet voor een geletterd Nederland? Of een inspiratiebron voor jou en vele anderen? Welk samenwerkingsverband is uitermate effectief in de aanpak van laaggeletterdheid? Nomineer nu jouw TaalHeld 2019.

Lees meer
Loopbaan

Onderzoek laaggeletterdheid op de werkvloer

Stichting Lezen & Schrijven liet het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van Maastricht University onderzoek doen naar laaggeletterdheid op de werkvloer.

Lees meer
CultuurLoopbaan