Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Zelf aan de slag

Vanuit het ministerie van SZW is tijdens de campagne ‘Op weg naar Duurzame Inzetbaarheid’ gewerkt aan verschillende hulpmiddelen die hierbij kunnen helpen.

Lees meer
Cultuur

Wat is duurzame inzetbaarheid?

“Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers zich continu moeten blijven ontwikkelen. Banen voor het leven bestaan niet meer.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Werknemer bang voor burn-out, maar praat er liever niet over

Burn-out is het schrikbeeld voor een grote groep Nederlandse werkenden. Een op de zeven denkt op korte termijn uit te zullen vallen door mentale overbelasting.

Lees meer
CultuurGezondheid

Laaggeletterdheid in Nederland in cijfers

Maar liefst 1 op de 9 volwassenen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Het gaat hierbij dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers.

Lees meer
CultuurWerksituatieLoopbaan

Bevlogenheid en energie

Bevlogen medewerkers die hard werken, die zich niet laten afleiden door bijzaken en die duurzaam inzetbaar blijven. Die willen we allemáál wel in onze organisatie. Het goede nieuws is: we hebben ze ook al in huis.

Lees meer
Cultuur

Ziekteverzuim terugdringen met goede gesprekken

Iedere organisatie wil een laag verzuimpercentage. Er zijn verschillende gesprekken waarmee leidinggevenden het ziekteverzuim van medewerkers positief kunnen beïnvloeden.

Lees meer
Gezondheid

Veilig werken in de bouw

De bouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
Gezondheid

In ontwikkeling bij DOORZAAM: budgetcoaching!

62% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met geldproblemen.

Lees meer

Medewerker besteedt persoonlijk budget graag aan vitaliteit

Medewerkers besteden hun persoonlijk budget graag aan sport, beweging en ontspanning, blijkt uit onderzoek.

Lees meer
Gezondheid