Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Aan het einde van m’n geld houd ik altijd een stuk maand over

"Aan het einde van m'n geld houd ik altijd een stuk maand over". Wie kent deze tekst van Loesje nou niet en hoeveel mensen zouden dit ook wel niet ervaren?  In mijn eigen leven speelde geldzorgen jarenlang een hoofdrol. Van geleende trouwjurk tot financiële stress na een scheiding – het was niet makkelijk. Dankzij steun uit mijn omgeving én mijn eigen veerkracht sta ik nu weer stevig.

Maar ik weet: niet iedereen heeft dat vangnet.

Toen ik vroeger ging trouwen was er niet veel geld voor én een mooie trouwjurk (dus leende ik een jurk van een nichtje die mij toevallig ook paste), een echte trouwlocatie voor een feest (had ik even geluk dat mijn zus een zeilschool had waar we een fantastisch feest konden geven) én een huwelijksreis naar een tropische locatie (het nachtje in een leuk hotel dat we van vrienden kregen was ook perfect), dus schreven we op ons zelfgemaakte uitnodiging “ik hoop niet dat je het verder vertelt, maar geef ons maar geld”.

 

Het tekort aan geld bleef altijd een rode draad in mijn leven. In elke fase waarin ik zat, kwamen er steeds weer andere kosten, zoals een huis, luiers kopen voor de kinderen, zwem- en sportlessen en later de studies, waarvan je dacht “als deze periode eenmaal voorbij is, dan heb ik alles op orde”. Nou, zo ging het niet helemaal. Dingen liepen anders als verwacht en waar het voorheen ging om een klein stukje maand waarin het geld op was, werd het na een faillissement en een scheiding wel echt een groot stuk maand en werd het financieel wel heel erg lastig.

Ik had geluk, had veel lieve familie en vrienden om mij heen die mij (ook financieel) ondersteunden.
Mede door hen en door mijn eigen veerkracht en “de mouwen opstropen” mentaliteit, ben ik uit deze situatie gekomen en heb ik alles nu weer op de rit. Ik heb wel geleerd dat er altijd wat reserves moeten zijn voor tegenslagen, maar ik besef me heel goed dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om geld opzij te kunnen zetten voor financiële tegenslagen. Dit geldt ook voor veel uitzendkrachten die bijvoorbeeld te maken hebben met wisselende werktijden en de onzekerheid over opdrachten.

 

Ga het gesprek aan

Ik ben met veel uitzendorganisaties in gesprek (opvallend hoeveel nieuwe partijen ons weten te weten) en vaak stel ik de vraag of zij hun uitzendkrachten goed kennen. Het antwoord daarop is heel verschillend. Vaak wordt aangegeven dat het best ingewikkeld is welke vragen je wel of niet mag stellen in een gesprek. Vooral het onderwerp financiën is een lastige. Het is natuurlijk ook een heel gevoelig onderwerp.

Wij organiseren de dagtraining Gesprekstechnieken om deze vaardigheid te verbeteren. Neem eens een kijkje in onze kalender, daar vind je alle trainingen die we geven. En voor de noordelijke partijen organiseren we een training in Zwolle (25 november) en voor de partijen die onder de rivieren zitten, organiseren we een training in Eindhoven (23 september). Leuk (en leerzaam) als jij ook aansluit!

Heb je het gesprek over de financiën wel goed aan kunnen gaan en geeft jouw uitzendkracht aan dat er financiële zorgen zijn of dreigen te komen? Wijs je uitzendkracht dan op het webinar voor uitzendkrachten “Wegwijs bij geldzorgen” dat wij op donderdag 5 juni van 19.00 tot 20.00 uur organiseren.

Als je een uitzendkracht echt wilt helpen kan je hem ook aanmelden voor Hulp bij geldzaken.
We bieden Budgetinzicht en Budgetcoaching aan. Ik nodig je uit om de video van Dani en Franklin te bekijken waarin zij vertellen wat de Budgetcoach voor impact op hun leven heeft gehad. Zij zijn heel open en eerlijk over de situatie waarin zij door onvoorziene omstandigheden terecht zijn gekomen. Trots ben ik op hen, en ook op andere uitzendkrachten, die hun verhaal vertellen. Dit zijn de échte verhalen! Die van mij trouwens ook ;-)

Geïnteresseerd in Hulp bij geldzaken voor jouw uitzendkrachten? Neem gerust contact met mij op en ik help je verder!