Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Waarom anders kijken naar de krapte op de arbeidsmarkt een oplossing kan zijn

70% van de beroepsbevolking heeft een baan. Ongeveer 300.000 mensen zijn werkloos. Het aantal vacatures is groter.

“En wanneer er meer vacatures zijn dan werklozen, is er dan niet sprake van een mismatch tussen wat werkgevers vragen en wat werklozen te bieden hebben?” aldus Tom van Disseldorp, managing consultant bij Centraal Beheer via PWnet. Bron: ‘Is krapte op de arbeidsmarkt ook een kwestie van mindset?’ (pwnet.nl)

De onbenutte kwaliteiten in beeld brengen
Iedereen heeft kwaliteiten en ambities. En niet altijd is dit zichtbaar in het huidige werk. Wellicht dat jouw uitzendkracht meerdere kwaliteiten of ambities heeft dan je denkt of dat de uitzendkracht je laat weten.

Denken aan andere banen wil niet automatisch zeggen dat je ze kwijt bent. Sterker nog: je kunt ze door hier gehoor aan te geven meer aan je binden. Als werkgever moet je niet bang zijn om in mensen met ambitie te investeren. Zorg voor een veilig klimaat dat uitzendkrachten over de eigen ambities kunnen en durven te praten.

Loyaliteit van je werknemers verhogen
“Het blijkt dat werknemers die merken dat hun werkgever veel in hen investeert, juist loyaler worden en langer ergens blijven werken. Je mag mensen best een actieve rol geven in hun eigen ontwikkeling. Dat willen ze ook graag. Geef ze alleen wel de ruimte en de veiligheid om hun eigen wensen kenbaar te maken.” Aldus Van Disseldorp.

En daar staan wij bij Doorzaam helemaal achter. Wat is er nodig om een leven lang ontwikkelen te stimuleren? Wat zorgt er voor dat uitzendkrachten zich willen ontwikkelen? Wat is het beste om aan te bieden om een uitzendkracht duurzaam verder te ontwikkelen?

De oplossing
Het antwoord op deze vragen is niet eenduidig te beantwoorden maar houdt ons bij Doorzaam wel bezig. Immers ons doel is het ontwikkelen van uitzendkrachten zodat ze veilig, gezond, vaardig en met plezier aan het werk zijn. Nu en in de toekomst. En met de dienstverlening die wij bieden ondersteunen we hierin.

“En dat ontwikkelen, is hoog nodig want de krapte gaat niet opgevuld worden door alleen nieuwe instroom. Nee, dat antwoord ligt bij het ontwikkelen van de reeds werkende uitzendkrachten.” Aldus Chantal Huinder, directeur Doorzaam.

En voor dit ontwikkelen van uitzendkrachten bieden wij diverse diensten aan. En van deze diensten kun je gratis gebruik maken wanneer je organisatie afdraagt aan de SFU.

Kleine greep uit ons aanbod
Persoonlijk Kansberoepbudget
Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht om te scholen voor een kansrijk beroep.

Alles-in-1 voor uitzendkrachten
Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de uitzendkracht wat de uitdagingen zijn met betrekking tot de duurzame inzetbaarheid voor nu en de toekomst.

Diplomaroute
De diplomaroute is een examentraject. Het is een versnelde route naar een mbo-diploma op niveau 2. De uitzendkracht volgt géén opleiding en gaat ook niet terug naar de schoolbanken.

We bieden nog veel meer aan. Alle diensten zijn onderdelen om de duurzame inzetbaarheid te vergroten en dat kan ook door bijvoorbeeld Budgetcoaching.

Wil je eerste een gesprek met een van onze consultants? Neem dan contact met ons op 020 655 82 16.