Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ruim één op drie vacatures gericht op energietransitie onvervulbaar

Er wordt fors ingezet op de energietransitie, maar de steeds grotere personeelstekorten zijn een spelbreker voor de voortgang. Tijd om te kijken of jouw uitzendkrachten zich willen laten om of bijscholen voor een kansrijk beroep.

Vacatures voor installatiemonteurs, werkvoorbereiders en isoleerders van muren, daken en vloeren zijn moeilijk te vullen. Aan vakmensen is al langere tijd een groot tekort.

ABN AMRO publiceerde vorig jaar hierover een rapport “Personeelstekort energietransitie rond recordniveau.” (bron)

Heb jij uitzendkrachten in dienst van wie je denkt dat ze graag een van deze beroepen willen uitvoeren? Kijk dan eens naar het Persoonlijk Kansberoepbudget. Met dit budget kan de uitzendkracht zich omscholen naar een kansberoep.

Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht om- of bij te scholen voor een kansrijk beroep.

Mocht een vacature binnen de energietransitie niets zijn voor jouw uitzendkracht, kijk dan eens naar de lijst van Kansrijke beroepen van het UWV en pak deze kans voor je uitzendkracht.

In deze video vertellen Roel (uitzendkracht) en Jan van uitzendburo Groen over hoe zij het Persoonlijk Kansberoepbudget hebben ingezet.

 

Op deze pagina vind je alle voorwaarden en meer informatie over het Persoonlijk Kansberoepbudget.