Persoonlijk Kansberoepbudget

Doorzaam stimuleert uitzendkrachten om te blijven leren en ontwikkelen. Zeker in de huidige sterk veranderende arbeidsmarkt is dit belangrijk. Dit is een van de redenen dat wij het Persoonlijk Kansberoepbudget beschikbaar stellen aan werkende uitzendkrachten die zich willen scholen voor een kansrijk beroep. Wij hanteren hiervoor de lijst van kansrijke beroepen van het UWV.

Wat is het Persoonlijk Kansberoepbudget?

Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht om te scholen voor een kansrijk beroep.
Om in aanmerking te komen voor dit Persoonlijk Kansberoepbudget moet de uitzendkracht aan een aantal voorwaarden voldoen.

De uitzendkracht heeft in ieder geval geen hoger scholingsniveau dan mbo-4 en is werkzaam in Fase A-B | Fase 1-2-3.

Wil je dit Persoonlijk Kansberoepbudget aanvragen voor je uitzendkracht? Lees dan eerst alle voorwaarden in het financieel reglement Persoonlijk Kansberoepbudget.

Hoe werkt het?

Je kunt nu het hele jaar door het Persoonlijk Kansberoepbudget aanvragen. Maar let op: OP=OP!

Wanneer er in je organisatie minder dan 250 vast personeel (exclusief fase C/4) werkzaam is, kun je per bv maximaal 10 trajecten aanvragen.

Wanneer er in je organisatie meer dan 250 vast personeel (exclusief fase C/4) werkzaam is, kun je per bv maximaal 20 trajecten aanvragen.

Heb je interesse in het Persoonlijk Kansberoepbudget? Stuur dan een email naar info@doorzaamvergoedingenportal.nl en laat weten dat je interesse hebt in het Persoonlijk Kansberoepbudget.

Vermeld in deze email:
- naam uitzendorganisatie
- KvK nummer uitzendorganisatie
- het aantal Persoonlijk Kansberoepbudget je aanvraagt.

Verdere procedure

  • Na ontvangst van je interesse checken wij je SFU-afdracht.
     
  • Binnen 5 werkdagen ontvang je een mail met de uitslag van deze check. Indien goedgekeurd ontvang je meteen een link en uitleg hoe je de uitzendkracht kunt aanmelden.
     
  • Binnen 5 werkdagen nadat je de uitzendkracht hebt aangemeld, ontvang je van ons de beoordeling op deze aanvraag en kun je de uitzendkracht inschrijven (op naam zetten) voor het inzetten van het budget en de factuur bij ons declareren. Let op: we hanteren het op=op principe! Wees er dus op tijd bij.
     
  • Declareren binnen drie maanden na de inschrijving (op naam zetten)