Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Een beetje druk is best lekker

Wanneer ga jij het lekkerst in je werk? Bij hectiek of juist in rust? Bij volledige controle over wat er gebeurt of wanneer alles gebeurt zoals het gebeurt?

Het verschilt per persoon wat het beste werkt. Te veel druk kan goed werken voor een korte periode, maar op de lange termijn is dit niet goed voor je. Topsporters hebben de techniek van druk opvoeren, presteren, en dan vervolgens ontspannen over het algemeen uitstekend onder controle. Maar de meesten van ons zijn geen topsporters, dus hoe ga je hier dan mee om?

Balans in de hectiek
Zelf ga ik het beste op hectiek en veel te doen hebben. Zodra de druk er af gaat, gebeurt er bij mij niet veel meer, want tja, tijd genoeg om nog te doen wat er moet gebeuren toch? Dan ga ik werk uitstellen, en wat ik wel moet doen, wil ik dan eigenlijk helemaal niet doen. Balans houden is niet mijn sterkste punt, dus wat doe ik dan?

Ik probeer de standaard werkzaamheden zoveel mogelijk te plannen en in tijdblokken te verdelen. Daarmee verdeel ik het werk zodat er ruimte blijft voor zaken die onverwacht komen en de hectiek in goede banen te leiden maar ook voorkom ik hiermee de dips in het werk.

Paniek!
Dat de meeste mensen goed gaan onder druk zien we ook terug in de declaraties op onze diensten. Of de dienst nu 2, 4 of 6 maanden geldig is, 60% van de declaraties komt in de laatste week van de geldigheid binnen en van die 60% zelfs 20% op de laatste dag van de geldigheid.

Dan kun je denken, dat was in ieder geval op tijd en dat klopt ook. Maar wat we ook zien is dat declareren op het laatste moment stress oplevert. Want wanneer blijkt dat documenten toch niet op tijd aan te leveren zijn, of dat de geldigheid van de dienst toch net is verlopen, kan er niet meer gedeclareerd worden.

Paniek! Het gaat om serieus geld en hoe balen is het wanneer je dit niet op tijd declareert terwijl de kosten wel gemaakt zijn?

Rust
Mijn tip is dan ook om de deadline van wanneer je gaat declareren eerder te zetten dan de einddatum van de geldigheid van je aangevraagde dienst. Mocht je dan, bij het verzamelen van de benodigde documenten, erachter komen dat je tegen problemen aanloopt, heb je nog tijd om deze op te lossen. Wel druk maar geen stress. En daar heeft iedereen profijt van.

Ps in mei is onze volgende ronde Scholingsvouchers. Bereid jij je alvast voor?