Spring naar hoofd-inhoud

Persbericht

Persbericht

Doorzaam en SOL slaan handen ineen voor gelijke ontwikkelkansen in levensmiddelenindustrie

Uitzendkrachten die werkzaam zijn in de levensmiddelenindustrie horen juist in deze coronatijd alle kansen te krijgen om zich te blijven door ontwikkelen.

Arry Verhage, directeur van SOL (het O&O-fonds van de levensmiddelenindustrie) en Adriana Stel, directeur van Doorzaam (het fonds voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten) tekenden op 22 november jl. de samenwerkingsovereenkomst voor NL Leert Door om dit mogelijk te maken.

Onze samenwerking met SOL geeft uitzendkrachten in de levensmiddelenindustrie de gelegenheid om gebruik te maken van kosteloze ontwikkeltrajecten binnen de NL Leert Door subsidie.

“Een mooie ontwikkeling, die recht doet aan de uitzendkrachten die werkzaam zijn binnen onze sector”, zegt Arry Verhage. Hij vervolgt: “Uitzendkrachten spelen een essentiële rol in de levensmiddelenindustrie. Ze houden onze bedrijven draaiende en zorgen ervoor dat we kwalitatief hoge producten kunnen leveren. Daarom vinden we het belangrijk dat ze dezelfde (ontwikkel)mogelijkheden krijgen als medewerkers die in loondienst zijn.”

Ook Adriana Stel is verheugd over deze intersectorale samenwerking: “De meest dominante instroom van werkenden naar de levensmiddelenindustrie komt vanuit de uitzendsector. Maatwerk voor ondersteuning, begeleiding en de opbouw van vakmanschap is voor uitzendkrachten in de levensmiddelenindustrie van groot belang. Met deze samenwerking werken we echt aan een integrale aanpak op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.”
De ontwikkeltrajecten binnen NL Leert Door bestaan uit ontwikkeladvies, begeleiding en scholing. Denk hier bijvoorbeeld aan een persoonlijk ontwikkelplan, professionele hulp bij het ontdekken van opleidings- en ontwikkelbehoeften en een ruim aanbod van trainingen, zoals een cursus Nederlandse taal of een opleiding voeding en technologie. De trajecten kunnen los, maar ook in combinatie met elkaar gevolgd worden.

 

Een overzicht van al onze persberichten vind je hier

.