Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Persoonlijke beschermingsmiddelen: FAQ's

Om werknemers te beschermen in een risicovolle werkomgeving worden persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) gebruikt. Als dit van toepassing is voor de werknemers in een bedrijf, moeten de PBM ook voor een uitzendkracht beschikbaar worden gesteld. We hebben een overzicht van veel gestelde vragen voor je.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Grotere rol weggelegd voor uitzendbranche bij loopbaankeuzebegeleiding flexwerkers

Nederlanders die zichzelf willen (bij)scholen, kunnen straks een ‘ontwikkelbudget’ aanvragen van 1.000 tot 2.000 euro per jaar, zo maakte de overheid recentelijk bekend. Dat is prachtig nieuws, maar het betekent vooral voor uitzendbureaus dat ze de handen uit de mouwen moeten gaan steken.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Duurzame Inzetbaarheid toepassen in de dagelijkse praktijk?

Doe mee aan het traject ‘de Duurzame Uitzendkracht’!
Als DOORZAAM vinden wij dat de kern van DI zit in het geven van oprechte aandacht. Aandacht voor de mens achter de uitzendkracht. Het gaat over echt in verbinding met elkaar zijn.

Lees meer
Cultuur

Augustus nieuwe ronde Scholingsvouchers

In 2011 zijn we begonnen met ongeveer 300 scholingsvouchers aan uitzendkrachten te geven. Dit aantal is door onder andere het verbeteren van de administratieve processen en uiteraard de naamsbekendheid opgelopen tot een aantal van maar liefst het spectaculaire aantal van 2500!!

Lees meer
Loopbaan

DOORZAAM project ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’

Duurzame inzetbaarheid betekent dat werknemers zich continu moeten blijven ontwikkelen. Banen voor het leven bestaan niet meer.

Het project 'Alles-in-1-voor-uitzendkrachten' van DOORZAAM helpt de uitzendkracht om beter en breder inzetbaar te blijven.

Lees meer

Minister Koolmees noemt de DOORZAAM pilot mbo-praktijkverklaringen een regionaal succes.

Vandaag zijn de eerste 4 verklaringen uitgereikt aan uitzendkrachten van Randstad.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun  verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Scholingsvouchers nu ook voor uitzendkrachten werkzaam in de bouwmaterialengroothandel.

De bekende opleidingsvouchers van Hibin Opleidingen zijn dit jaar ook beschikbaar voor uitzendkrachten. Dit is de eerste uitkomst van een samenwerking tussen Hibin Opleidingen en DOORZAAM op het gebied van opleidingen voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in de groothandel in bouwmaterialen.

Lees meer
Loopbaan

Pilot Budgetcoaching Uitzendkrachten

62% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met geldproblemen. Eén werknemer met financiële problemen kost de werkgever per jaar: €13.000, 20% productieafname, 3 uur verwerken loonbeslag en 7 dagen toename van het ziekteverzuim (bron. Nibud)

Lees meer
Gezondheid