Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Arbochecklists Engels

Uitzendkrachten hebben de juiste kwalificaties nodig om gezond en veilig aan het werk te gaan. Bovendien moet je op de hoogte zijn van de risico’s die het werk met zich meebrengt.

Lees meer
CultuurWerksituatie

Let op! 3e ronde Scholingsvouchers

De derde ronde voor de aanvraag van de Scholingsvouchers opent binnenkort! Op 4 september kun jij een aanvraag indienen voor een vergoeding tot een maximum van €500 excl. btw.

Lees meer

Hulp bij geldzaken

Soms hebben we te maken met financiële veranderingen in ons leven. Zoals een scheiding, een kindje op komst of het zoeken van een nieuwe baan. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen lastig te betalen zijn of dat hier veel zorgen en onzekerheden over zijn.

Lees meer
Gezondheid

Veiligheid op de werkvloer: een fundamenteel recht dat niet mag ontbreken

column Femke Kooijman
In deze snel veranderende wereld worden we voortdurend uitgedaagd om anders te denken en anders te handelen. Bij Doorzaam geloven we hier ook sterk in.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe gezond is jouw uitzendkracht nou écht?

Stel je voor: jouw uitzendkracht ervaart veel stress. Jouw uitzendkracht eet niet gezond. Of jouw uitzendkracht ervaart veel moeite bij lichamelijke inspanning.

Dit belemmert uiteraard de werkzaamheden die de uitzendkracht uitvoert.

Lees meer
Gezondheid

Ontdek de Doorzaam Menukaart

Wat als je als voetganger probeert een drukke weg over te steken? Van links komt een auto, daarachter een grote bus. Van rechts komt een hele stoet fietsers en van voren komt een grote vrachtwagen je tegemoet. Help! Hoe houd ik het overzicht?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Programmarapportage uitzendbureaus 2020-2022 Arbeidsinspectie

Vorige week bracht de Nederlandse Arbeidsinspectie de programmarapportage "Uitzendbureaus over de periode 2020 tot en met 2022" naar buiten. De Arbeidsinspectie zet zich in voor gezond, veilig en eerlijk werk, waarbij toezicht en opsporing risicogericht worden ingezet.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Workshop Veilig werken met internationale uitzendkrachten

Voor uitzendkrachten in de land-en tuinbouw is het, net als alle andere uitzendkrachten, belangrijk dat de gezondheid en vitaliteit bovenaan staan. Soms kan er sprake zijn van blootstelling aan gevaarlijke stoffen, ongevallen of het zwaar belasten door lichamelijk intensieve werkzaamheden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Iedereen een stukje rijker

column Chantal Huinder
Mijn vader verblijft al een half jaar in een liefdevol verzorgingstehuis vanwege zijn Alzheimer. Hoewel hij me vaak niet meer herkent, is hij gelukkig altijd blij om me te zien. En hij is niet de enige.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Jaarcijfers 2022

Wat zijn we trots op de cijfers van het afgelopen jaar! We stonden ten alle tijden voor veiligheid, gezondheid, loopbaan en het welzijn van alle uitzendkrachten! En dat heeft geloond. Want in de onderstaande infographic zijn een aantal mooie cijfers van het jaar 2022 te zien.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het Nederlands Taalbudget voor statushouder vóór aanvang van hun werk

Wanneer statushouders niet direct na de inburgeringscursus aan het werk kunnen, zakt de Nederlandse taal weg. Dit maakt de positie van de statushouder erg kwetsbaar.

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Wat is het Nederlands Taalbudget en hoe werkt het?

Doorzaam biedt uitzendkrachten met een matige beheersing van de Nederlandse taal de mogelijkheid om hun taalvaardigheid te verbeteren met het Nederlands Taalbudget.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan