Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Meer aandacht voor welzijn van werknemers ondanks personeelstekort

De afgelopen tijd kampten we met een groot personeelstekort. Het UWV meldt dat de arbeidsmarkt nog steeds "bijzonder krap" is, wat juist voordelig kan uitpakken voor werknemers. Hoezo? Wij leggen het uit!

Werkgevers willen in deze krappe arbeidsmarkt hun huidige werknemers graag behouden, en dit heeft geleid tot initiatieven waardoor werknemers graag willen en kunnen blijven.

De cijfers liegen er niet om. Volgens onderzoek van de Sectorale Welzijnsmonitor van ABN AMRO is de werk-privébalans met 18 procent verbeterd, is het welzijn van werknemers met 4 procent gestegen en neemt de werkdruk af.

Ondanks deze positieve cijfers zijn er nog altijd aandachtspunten. Hetzelfde onderzoek toont aan dat financiële stress onder werknemers nog steeds tot verzuim leidt. Het wordt steeds moeilijker om een betaalbare woning te kopen en rond te komen zonder schulden te maken. Toch kan de werkgever ook op dit gebied het welzijn van zijn of haar werknemers bevorderen.

We zijn verheugd over de toenemende welzijnsverbetering bij werknemers, maar we spelen ook in op gebieden waar nog ruimte is voor verbetering. Als Doorzaam kunnen we bijvoorbeeld uitzendkrachten ondersteunen bij financiële stress. We kunnen de financiële situatie in kaart brengen en met behulp van Budgetcoaching de uitzendkracht ondersteunen bij financiële zaken.

Bekijk onze Hulp bij geldzaken en andere ondersteuningsmogelijkheden voor uitzendkrachten op onze website! Zo kun je het welzijn van jouw uitzendkrachten verder verbeteren!