Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Gesprekshandreiking en signaalkaart bij geldproblemen

Als uitzendwerkgever van uitzendkrachten met beginnende geldproblemen kun je een rol spelen in het voorkomen van ernstige geldproblemen

Lees meer
CultuurGezondheid

Hoe TOP werk jij?

Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Denk aan te zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken.

Lees meer
CultuurGezondheid

Meer energie minder stress gaat door!

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.

Lees meer
Gezondheid

Checklist Bouw

In de arbochecklist voor bouwwerkzaamheden zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Opdrachtgevers in deze sector kunnen zo aangeven wat relevant is om te weten voor aanvang van het werk van de uitzendkracht.

Lees meer
Gezondheid

Het voeren van een gesprek

Goed kunnen omgaan met geld is niet vanzelfsprekend en als je te maken krijgt met wisselende inkomsten kan het extra uitdagend zijn.

Lees meer
CultuurGezondheid

De uitzendkracht bestaat niet

Er werken honderd duizenden uitzendkrachten per jaar en niet een is er hetzelfde!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Budgetcoaching uitzendkrachten werpt vruchten af

Kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen ervaren vaker een terugval dan mensen in loondienst. Men heeft vaak niet voldoende geld achter de hand om twee maanden zonder inkomen te kunnen.

Lees meer
Gezondheid

Candidate experience 3.0: hoe werkt dat bij uitzendkrachten?

“Het imago van werken via een uitzendbureau is onder sollicitanten slecht. En dat kost omzet”, stelt Aaltje Vincent.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veilig werken op hoogte in de bouw

Vallen van hoogte is een risico voor iedereen die werkt in de bouw. Ook voor uitzendkrachten. Juist wanneer je geconcentreerd aan het werk bent of even snel iets wil afmaken kan het gebeuren. Iedereen kent wel voorbeelden van wanneer het (bijna) misging.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Webinar met oa Wim Davidse en Hedwig Vermeulen

Voor het eerst hebben we de stand van de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten opgemaakt en dit is de leidraad van ons webinar op vrijdag 23 april. 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

De week van het geld

Tot en met 26 maart aanstaande is het de week van het geld. Een week gericht op het stimuleren van financiële vaardigheden voor kinderen en jongeren.

Lees meer
CultuurGezondheid

Checklist Algemeen

Wie houdt bij de opdrachtgever toezicht op veilig en gezond werken, wie wijst de uitzendkracht op veiligheidsinstructies en bij wie kan de uitzendkracht terecht met vragen?

Lees meer
Gezondheid