Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Gelijke ontwikkelkansen voor uitzendkrachten in levensmiddelenindustrie

We vragen steeds meer van onze uitzendkrachten, wat leidt tot een hoge werkdruk en een stijgend verzuimpercentage. Hoe ga je als uitzendorganisatie én inlener hiermee om? Hoe zorg je dat uitzendkrachten vitaal en met plezier naar hun werk (blijven) komen?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe transformeer jij de arbeidsmarktkrapte tot mogelijkheden?

column door Femke Kooijman
“Recordkrapte op de arbeidsmarkt: 133 vacatures per 100 werklozen” zo kopte de NOS laatst nadat het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe arbeidsmarktcijfers publiceerde. Tegen dat licht zou een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) vanzelfsprekend moeten zijn voor iedereen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Zes inzichten voor een effectieve inzet van PMO

Het aanbieden van een Gezondheidscheck (Preventief Medisch Onderzoek - PMO) is voor bedrijven niet alleen verplicht, maar ook kansrijk met het oog op de vitaliteit van medewerkers. Hoe een Gezondheidscheck precies wordt uitgevoerd, verschilt per branche en werkgever.

Lees meer
CultuurGezondheid

DLF Lab: Duurzame Loopbanen voor Flexwerkers

Wat kunnen organisaties flexwerkers nu al bieden om duurzame loopbanen op te bouwen? Wat hebben flexwerkers nodig van organisaties om duurzaam te kunnen blijven werken? En wat hebben organisaties nodig om dit te verwezenlijken?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Tools voor werknemers

Als werkgever kun je bijdragen aan preventie van (problematische) schulden van en het voorkomen van een loonbeslag bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Hoe haal je het meest uit ons aanbod voor je uitzendkrachten

Blog Tamara Burgering - Van der Wulp.
De uitzendbranche is volop in beweging. Denk bijvoorbeeld aan de arbeidsmarktkrapte, groeiende groep arbeidsmigranten en vluchtelingen maar ook veranderingen zoals robotisering.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veilig werken met gevaarlijke stoffen in het kort

Hoe kunnen we gevaarlijke stoffen herkennen en om welke risico’s gaat het? En vooral: hoe kunnen we veilig werken met gevaarlijke stoffen?

Lees meer
CultuurGezondheid

Waarom arbochecklists?

Zowel de uitzendorganisatie als de opdrachtgever hebben een rol bij het voorlichten van veilig werken naar de uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

De zoektocht naar het antwoord

Column Chantal Huinder
Wat is er nodig om een leven lang ontwikkelen te stimuleren? Wat zorgt er voor dat uitzendkrachten zich willen ontwikkelen? Wat is het beste om aan te bieden om een uitzendkracht duurzaam verder te ontwikkelen?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Vakantiebijslag

Grip op geld en vakantie zijn belangrijk voor de duurzame inzetbaarheid van je werknemers. Mei en juni zijn de maanden waarin veel mensen hun vakantiebijslag krijgen.

Lees meer
Gezondheid

Arbochecklists FAQ’s

Arbochecklists zijn een praktisch hulpmiddel om de mogelijke risico’s en maatregelen op de nieuwe werkplek in kaart te brengen. Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Taal onderdeel van veiligheid op de werkvloer

Blog Jessica Brandwijk.
Onlangs hebben we voor het eerst een vergoeding alleen gericht op de Nederlandse Taal gelanceerd. De vergoedingportal was nog maar net open of de aanvragen stroomden al binnen. Een groot succes dus.

 

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan