Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Organisaties delen kennis en ervaring om eigen regie te stimuleren

Eigen regie betekent zelf het stuur in handen nemen, keuzes maken en tot actie komen. Het stelt mensen in staat om hun loopbaan en ontwikkeling vorm te geven zoals zij dat graag willen.

De arbeidsmarkt is volop in beweging en voor veel mensen onzeker. Dat was al gaande, maar is enorm versterkt door de coronacrisis. Werk verandert, werk verdwijnt en er komt nieuw werk bij. Het is noodzakelijk dat werkenden zich blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te blijven. Een belangrijke randvoorwaarde daarvoor is dat werkenden zelf het heft in handen nemen, blijven nadenken over hun mogelijkheden en tijdig stappen zetten om zich te ontwikkelen. (BRON SER)

Werkgevers, maar ook vakbonden, brancheorganisaties, O&O organisaties, onderwijsinstellingen en overheid op alle niveaus, kunnen dit stimuleren door planmatig werknemers hierin te ondersteunen. Om dit mogelijk te maken heeft de SER vanuit de Actie-agenda Leven lang Ontwikkelen, samen met TNO, Windesheim, AWVN en eelloo de belangrijkste kennis van experts op het gebied van het stimuleren van eigen regie, gebundeld in een kennisdocument. Dit kennisdocument is vanaf vandaag beschikbaar.

Heb je uitzendkrachten die zich willen blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te blijven? Kijk dan eens naar het traject Alles-in-1 voor uitzendkrachten. Wil je als organisatie aan de slag met duurzame inzetbaarheid maar kun je wel wat begeleiding gebruiken? Kijk dan op onze wegwijzer Duurzame uitzendkracht. Geïnteresseerd in wat wij nog meer bieden voor uitzendkrachten? Kijk bij ons aanbod.