Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Uitzendkracht aan het woord: Wictoria Kuder

Dit jaar deden al ruim 2000 uitzendkrachten mee aan het traject Alles-in-1. Tijd om een aantal uitzendkrachten aan het woord te laten wat het voor hen betekent om aan dit traject deel te nemen en wat het ze gebracht heeft.

Dit keer aan het woord, Wictoria Kuder, 20 jaar
Schoonmaakmedewerker

Het is alweer zes jaar geleden dat Wictoria samen met haar vader, moeder en twee broertjes vanuit Polen naar Nederland is gekomen. Inmiddels werkt Wictoria via een uitzendorganisatie als schoonmaakster bij een bakkerij. Daar werkt ze twee dagen in de week. De ene dag maakt ze de machines schoon en op de andere dag het kantoor van de bakkerij. Ze heeft leuke collegae en ze leert veel van hen. Waaronder de Nederlandse taal. Dit beheerst ze al erg goed, maar er is altijd plek voor verbetering. Het motto van Wictoria is: het is nooit te laat om te leren. Omdat zij de enige is die de Nederlandse taal goed beheerst, fungeert ze ook als tolk voor haar ouders. Ze helpt hen in het dagelijkse reilen en zeilen van het gezin. Ook helpt ze haar broertjes met school.

Naast alle drukte thuis, wandelt ze ook graag met haar hond, kijkt films of leest boeken. Een ondernemende energieke dame.

Haar uitzendorganisatie zag dit en bracht haar op de hoogte van ons traject Alles-in-1. Na een gesprek met de coach van Alles-in-1 heeft ze een meeloop dag geregeld bij een tandartsenpraktijk. Zij heeft haar eigen tandarts gebeld en gevraagd of ze een keer een dag met hen mee kon kijken om te zien of dit vak echt iets voor haar is. Ze geeft zelf aan dat een combinatie van mensen helpen, hygienisch en gestructureerd werken echt bij haar past.

De combinatie van al bestaande competenties kan  ze aanvullen met kennis en vaardigheden uit de opleiding tandartsassistent. Dit zorgt voor een mooi pakket aan beroepskills die goed aansluiten op de persoonlijkheid van Wiktoria.

Na de meeloop dag heeft ze zich aangemeld voor de online opleiding tandartsassistent van twee jaar. Met deze mbo-4 opleiding versterkt ze haar mogelijkheden op de arbeidsmarkt in een sector waar werk in is en blijft.

We wensen Wiktoria heel veel succes en plezier!

Lees hier het interview met Joost Keijzers.

Lees hier het interview met Jeffery van Sark.

Lees hier het interview met Roger Kempers.

Lees hier het interview met Ilona Leiker.

Lees hier het interview met Nicole Groenewegen.