Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Het belang van taal op de werkvloer in uw bedrijf

Wethouder Peter Heijkoop nodigt je uit voor het werkgeversevent "Het belang van taal op de werkvloer van uw bedrijf" op donderdag 2 september 2021 van 15.30 uur tot 19.00 uur bij de Landvast in Alblasserdam.

Dit event wordt georganiseerd door de gemeente Dordrecht in samenwerking met de stichting Lezen & Schrijven en het Leerwerkloket Drechtsteden.

Datum
02 september 2021

Tijd
15:30  - 19.00

Locatie
De Landvast, Haven 4, 2951 CC Alblasserdam

Met een inspirerend en uitdagend programma vragen zij je aandacht voor mogelijke problemen door laaggeletterdheid in jouw bedrijf en wat investeren in taal kan betekenen voor medewerkers en daarmee voor jouw bedrijf.

In Nederland zijn ruim 700.000 werknemers laaggeletterd, waarvan het grootste deel Nederlands als moedertaal heeft. Met laaggeletterdheid wordt bedoeld: mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden.

Als werkgever ben je gebaat bij medewerkers die veiligheidsvoorschriften en werkroosters goed begrijpen, die instructies over nieuwe technologie begrijpen en die garant staan voor een volwaardige inzet richting collega's en klanten. Effecten van een beperkte kennis van taal zijn: loonbeslag, een hoger ziekteverzuim, schaamte en het vermijden van situaties waarin om lees- en schrijfvaardigheden wordt gevraagd. Werknemers zijn vaak heel bedreven in het vermijden van situaties waarin een beroep op hun taalvaardigheid wordt gedaan. Doorgroeimogelijkheden voor werknemers zijn daarom vaak beperkt.