Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Mijn eerste maanden bij Doorzaam

blog Lysette Klein Meulekamp
Afgelopen juni ben ik gestart in mijn nieuwe baan bij Doorzaam. Al snel vroeg ik mij het volgende af: Hoe kan je het beste zo snel mogelijk iets nieuws leren en zo snel mogelijk weer van toegevoegde waarde zijn?

Inwerken
Als je ergens nieuw begint heb je altijd een (inwerk)periode nodig om bekend te raken met alles binnen het bedrijf, de producten, de collega’s, de klanten, de cultuur, enz. Waar moet je beginnen en hoe ga je dit aanpakken? Je inlezen en de website bekijken, aansluiten bij afspraken om zo veel mogelijk te horen en te zien. Dat kost veel tijd, hoe zou je dit proces kunnen versnellen? En wat kan je verder nog doen?

Voor mij is het vooral belangrijk om inhoudelijk te weten wat ons grote aanbod inhoudt om zo snel mogelijk zelf jullie vragen te kunnen beantwoorden. Daarom heb ik me als eerste gestort op het inlezen van onze website en veel gesprekken aan te gaan met mijn collega’s. Maar, hoe kom ik er nou achter welke vragen ik kan verwachten en hoe weet ik wat er speelt bij de uitzendorganisaties?

Persoonlijk contact
Een perfecte manier om mijn inwerkproces te versnellen en om te zien wat er speelt bij de uitzendorganisaties is om hier zelf naartoe te gaan. Dus mocht ik, in het kader van mijn inwerkprogramma, een middag meekijken op een vestiging van een uitzendbureau. Dit was erg leuk en leerzaam!

Op het programma stond onder andere om bij een paar opdrachtgevers langs te gaan om te zien hoe het daar gaat met de uitzendkrachten die daar werken. Eén van de uitzendkrachten die wij bezochten was blij verrast toen ze ons zag. Dit was namelijk haar eerste werkdag en zij vond het heel leuk dat we bij haar kwamen kijken hoe het ging. Wij konden zien dat zij goed was opgevangen door de opdrachtgever en al goed werd ingewerkt.

Zo kon ik ook met eigen ogen zien dat de samenwerking tussen uitzendbureau, opdrachtgever en uitzendkracht erg belangrijk is en dat het persoonlijke contact veel toegevoegde waarde heeft. Hierdoor zie je wat er speelt bij de opdrachtgever en bij je uitzendkracht.

In gesprek met Doorzaam
Doordat je weet wat er speelt bij de opdrachtgevers en jouw uitzendkrachten kan jij het verschil maken. Maar hoe, wat kan jij betekenen voor jouw uitzendkrachten, en wat kan je bieden? Welke producten van Doorzaam kunnen hierin ondersteunen?

Om jou te helpen om de juiste keuzes te maken en te weten wat je waarvoor kan inzetten gaan we graag met je in gesprek. Wij vinden het leuk én belangrijk dat we kunnen bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van jouw uitzendkrachten.

Wil je met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op. Dat kan via mail info@doorzaam.nl

Chantal Huinder, Femke Kooijman, Jessica Brandwijk, Lysette Klein Meulekamp en Tamara Burgering - Van der Wulp schrijven met regelmaat over hun ervaringen. Deze vind je terug op de pagina Columns en blogs.