Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Werkverzuim is duur, investeren in je werknemers niet!

43 procent van verzuim op de werkvloer heeft te maken met werkgerelateerde stress. En dat kost geld. In 2022 kostte het verzuim dat hiervan het gevolg was gemiddeld 11.000 euro per werknemer. En dat kan beter!

Uit een onderzoek van ABN AMRO zijn er meerdere factoren die meespelen bij het ziekteverzuim op de werkvloer. Zo spelen de gevolgen van corona nog steeds een rol, is er nog altijd sprake van een te hoge werkdruk onder werknemers in onder andere de zorg, IT en onderwijs en zijn gebrek aan autonomie en een verstoorde werk-privé-balans oorzaken van langdurig verzuim.

Maar hoe zorg je als uitzender voor minder werkverzuim? Volgens ABN AMRO is een beleid gericht op preventie van groot belang. Motivatie en tevredenheid onder werknemers is cruciaal voor het werkverzuim. Ook voor uitzendkrachten. Wij kunnen uitzenders en uitzendkrachten daarbij helpen aan de hand van onze vergoedingen, coachingstrajecten of waardevolle adviezen! 

Als uitzender investeren in preventie van ziekteverzuim zorgt ervoor dat werknemers met meer plezier en een betere gezondheid aan het werk kunnen. 

Concreet betekent dit bijvoorbeeld investeren in de mentale gezondheid van je uitzendkracht. Wij bieden onder andere een zes weekse training aan voor uitzendkrachten. Hierin volgen ze via een handige app het programma Minder stress, meer energie en leren jouw uitzendkrachten meer over het omgaan met stress. Kijk eens op onze pagina Gezondheid welke vergoedingen er nog meer zijn om in te zetten voor jouw uitzendkrachten. 

Ook voor de financiële gezondheid van uitzendkrachten bieden we een dienst aan: Budgetcoaching. Of aan de hand van onze Scholingsvouchers jouw uitzendkrachten opleiden waardoor ze zich competent genoeg voelen of meer uitdaging krijgen. En zo hebben we veel meer waarmee je kunt investeren in de preventie van ziekteverzuim. 

Wacht niet langer met investeren in jouw uitzendkrachten. Zorg voor minder ziekteverzuim en voor een duurzame toekomst voor jouw uitzendkrachten.