Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

De Veiligheidsdag; Arbo en Veiligheid vanuit een ander perspectief bekeken

Op 14 september stond onze tweede themadag op de agenda. De Veiligheidsdag. Het zal je dan ook niet verbazen dat Arbo en Veiligheid dé onderwerpen waren op deze dag.

Waarom we een Veiligheidsdag organiseren?

Iedereen is het er over eens dat Arbo en Veiligheid belangrijke voorwaarden zijn om je werk goed te doen. En toch gebeurt het regelmatig dat er ongevallen op de werkvloer zijn die niet hadden hoeven te gebeuren. Of dat werknemers voortijdig uitvallen wegens lichamelijke klachten die met een betere werkhouding voorkomen had kunnen worden.

Dat hierbij relatief vaak uitzendkrachten bij zijn betrokken vinden wij bij Doorzaam niet acceptabel. Tijd dus voor nog meer aandacht. Want ook al gaat er al heel veel wél goed er is altijd ruimte voor verbetering. Vandaar dat een van onze themadagen gewijd is aan veiligheid: Veiligheidsdag.

Op een industriële locatie op de NDSM Werf in Amsterdam, de roze studio, hadden we een vol programma met een diversiteit aan sprekers en activiteiten.

De dag begon met een boeiende presentatie van de Arbeidsinspectie, waarin de deelnemers inzicht kregen in het dagelijks werk en de uitdagingen waarmee de inspecteurs te maken krijgen. Na deze inleiding werden de deelnemers in 2 groepen verdeeld. De ene groep verkende de Safety Keet, een uitklapbare trailer vol met boeiende en interactieve elementen en (VR) games gericht op Arbo en Veiligheid. Met het doel om dit onderwerp top of mind te krijgen bij de bezoekers aan deze Safety Keet.

De andere groep nam deel aan een interactieve workshop onder leiding van Jola Criens. Hier werden de invloeden van cultuurverschillen op de omgang met werkinstructies en veiligheidsinstructies besproken.  Deze workshop deed bij heel wat deelnemers de ogen openen. “Wat een eye-opener” heb ik letterlijk een deelnemer horen zeggen.

Uiteraard doen we als Doorzaam meer voor Arbo en Veiligheid dan  een Veiligheidsdag organiseren. De Arbochecklists op onze site worden veelvuldig gedownload, gemiddeld 11.000 keer per jaar. Goed om te weten dat we de Arbochecklists onder de loep nemen.

Check ook zeker eens de game “Jouw Werk Jouw Veiligheid”! En stuur deze ook eens door naar jouw uitzendkrachten. Zo werken we samen aan veilige werkomstandigheden voor onze uitzendkrachten!

Ook een Doorzaam themadag bijwonen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons op Linkedin zodat je meteen op de hoogte bent van onze Themadagen.