Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Aan het woord... Walter Gietman

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Walter Gietman, verantwoordelijk voor USG People College. USG People College brengt talenten van flexmedewerkers in beeld.

Lange tijd was de vraag van opdrachtgevers leidend in de uitzendsector,” zegt Walter Gietman. “Er was minder of geen aandacht voor de ontwikkelingskansen van uitzendkrachten. De huidige krapte op de arbeidsmarkt biedt een uitgelezen kans om het anders te doen. Bovendien levert het geld op; als je in mensen investeert, dan zijn ze ook langer loyaal aan jou. Zo loont het voor beide partijen.”

Duurzaam inzetbaar
“We kijken naar talent, werkplezier, maar ook naar gezondheid en algemeen welbevinden. Anders gezegd duurzame inzetbaarheid. Op dit moment doen tweehonderd van onze flexmedewerkers uit vrije wil mee aan het Alles-in-1 project van Doorzaam. Daarin staat onder meer het bevorderen van mobiliteit, loopbaan, financiën en vitaliteit van medewerkers centraal. Zij krijgen bijvoorbeeld hulp bij het stoppen met roken of het omgaan met hun budget.

Voor de werkgelegenheid blijft de opdrachtgever van cruciaal belang, maar ik geloof in een win-win voor alle partijen. Wij kunnen opdrachtgevers beter bedienen als wij zorgen dat werkenden zich ontwikkelen en zo gelukkig mogelijk aan het werk blijven. Als wij een flexmedewerker werk bieden waar hij goed in is, draagt dat bij aan zijn motivatie en  vakmanschap. Dan blijft hij graag via ons werken. De opdrachtgever heeft eveneens baat bij medewerkers die goed functioneren.”

Het hele artikel lees je op Flexnieuws