Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

SEU-examens krijgen nieuwe naam

De Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) gaat de namen van de SEU-examens wijzigen. De nieuwe namen zijn: SEU-examen Backofficeprofessional en SEU-examen Uitzendprofessional.

Dit heeft de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) besloten in overleg met marktpartijen en stakeholders. De WAB zorgt voor flink wat veranderingen in de flexbranche. We zien dat de functie van payroll specialist en backoffice medewerker steeds meer raakvlakken hebben en naar elkaar toeschuiven. 

“Door de ontwikkelingen en verschuivingen in de markt vonden wij de naam van het Payroll examen niet meer passend’, licht Barbara Kramer, manager SEU toe. “Ook voor de uitzendmedewerker doet de term ‘professional’ meer recht aan de steeds complexer wordende functie.”

Werk je als intercedent of heb je een (commerciële) rol richting flexwerker en inlener? Dan sluit het SEU-examen Uitzendprofessional goed aan op jouw functie.

De naamswijziging heeft inhoudelijk geen effect op de examens. De naamswijziging van beide examens gaat in op 1 januari 2020. Kandidaten die dit jaar examen doen, krijgen het SEU-diploma Payroll of het SEU-diploma Uitzendmedewerker’. Vanaf 1 januari 2020 prijkt de nieuwe naam op het diploma.

(BRON SEU)