Spring naar hoofd-inhoud

Kalender

dinsdag 13 april 2021

Webinar diplomaroute/praktijkverklaring

In dit webinar maak je kennis met dit mooie traject en vertellen we je precies wat de diplomaroute inhoudt.

Heeft jouw uitzendkracht al veel werkervaring opgedaan, maar nog geen diploma op zak? Dan is de diplomaroute een goede manier om alsnog een officieel erkend MBO-niveau2-diploma te halen.

De diplomaroute is een examentraject. Het is een versnelde route naar het diploma. De uitzendkracht volgt géén opleiding en gaat ook niet terug naar de schoolbanken. Een diplomaroute bestaat uit twee onderdelen: een theorie-examen en een praktijkgedeelte. De uitzendkracht leert zelfstandig de theorie en maakt de examens. Het praktijkexamen wordt op de werkvloer (bij de opdrachtgever) afgenomen.

Praktijkverklaring of diploma?
Mensen zonder startkwalificatie hebben een relatief kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Zij zijn vaker werkloos en uitkeringsafhankelijk. Wij willen voor werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie de overgang naar werk versoepelen en de kans op duurzaam werk vergroten.

Het behalen van een diploma biedt als meerwaarde dat ook taal en burgerschap aan de orde komen, zodat de gediplomeerde zichzelf zou moeten kunnen redden in de maatschappij. En bovendien maakt dat het mogelijk om door te stromen naar een vervolgopleiding. Maar als een diploma of mbo-certificaat niet of nog niet mogelijk blijkt te zijn, is de praktijkverklaring een waardevol alternatief.

We organiseren dit webinar samen met ROC Rivor. Meld je aan voor dit webinar. Je deelname is gratis. Ben je verhinderd? Kan gebeuren. Regel dan een collega die jouw plek in kan nemen. Lukt dit niet dan horen we dit graag uiterlijk 24 uur van te voren zodat we iemand van de wachtlijst blij kunnen maken.

Datum
dinsdag 13 april

Tijdstip
09.00 – 10.00

Locatie:
Webinar, Microsoft Teams

Voor wie:
voor uitzendorganisaties

Overzicht van alle kalender items.