Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Nieuwe animatie over veiligheid

Veiligheid op het werk is voor de uitzendkracht, opdrachtgever en de uitzendorganisatie ontzettend belangrijk. Maar wie zorgen er voor dat dit allemaal goed verloopt? Wie is er uiteindelijk verantwoordelijk?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Voorbereiding en vernieuwing bij Doorzaam

De zomermaanden zijn voorbijgevlogen, en terwijl we terugkijken op de heerlijke zomervakanties, bevinden we ons nu in volle vaart richting het einde van het jaar. Bij Doorzaam kijken we niet alleen terug op de eerste acht maanden van dit jaar, maar richten we onze blik ook al op 2024.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Als we echt luisteren, wat horen we dan?

column Chantal Huinder
De zomervakantie is afgelopen en dat betekent ook dat de tijd weer is aangebroken voor het vaststellen van begrotingen en plannen voor 2024. Daar zijn we bij Doorzaam ook mee bezig waarbij we ons vragen stellen als; waar helpen we de uitzendkrachten mee en hoe ondersteunen we de branche het best?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Alles wat je moet weten over de cao-afdrachten voor uitzendorganisaties

Als uitzendorganisatie in Nederland ben je verplicht om cao-afdrachten te doen. Maar hoe zit dat nou precies? In dit artikel leggen we uit wat de cao-afdrachten inhouden en wat er gebeurt met het geld.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Help mee aan het grote duurzame inzetbaarheid onderzoek onder uitzendkrachten!

Alleen met jouw hulp komen we verder. In samenwerking met SEO Economisch Onderzoek hebben we een vragenlijst opgesteld om de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten in kaart te brengen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Het belang van Hulp bij geldzaken

Blog Lysette Klein Meulekamp
Als je je zorgen maakt over je geldzaken, heeft dit invloed op alles. Het kan een bron van stress en zorgen zijn wanneer je niet weet hoe je je financiën goed kunt beheren. Gelukkig zijn er hulpmiddelen en professionals beschikbaar die je kunnen begeleiden.

Lees meer
Gezondheid

Wat is jouw doel op het gebied van duurzame inzetbaarheid?

Voor veel uitzenders is dit een lastige vraag. Je weet dat duurzame inzetbaarheid (DI) goed is voor je bedrijf, maar waarom? En hoe pak je het aan? Hoe zorg je er voor dat je niet steeds ad hoc aan de slag hiermee gaat?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Van investering naar groei: haal meer uit jouw organisatie met met duurzame inzetbaarheid

Ben je iemand die liever gebruikmaakt van een rekenmachine bij het uitvoeren van berekeningen? Of ben je nog steeds een meester in hoofdrekenen? Bij ons geven we de voorkeur aan eenvoud.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Een uitdaging aangegaan: De Nijmeegse Vierdaagse

Blog Jessica Brandwijk
Een week geleden begon voor mij de grootste fysieke uitdaging van mijn leven: vier dagen achter elkaar 50 kilometer lopen tijdens de beroemde Nijmeegse Vierdaagse. Het idee om zo ver te moeten lopen was aanvankelijk best spannend, maar ik besloot de uitdaging aan te gaan. Dit avontuur vergt natuurlijk geen lichte voorbereiding.

Lees meer
CultuurGezondheid

Hulp bij geldzaken

Soms hebben we te maken met financiële veranderingen in ons leven. Zoals een scheiding, een kindje op komst of het zoeken van een nieuwe baan. Dit kan ervoor zorgen dat rekeningen lastig te betalen zijn of dat hier veel zorgen en onzekerheden over zijn.

Lees meer
Gezondheid

Veiligheid op de werkvloer: een fundamenteel recht dat niet mag ontbreken

column Femke Kooijman
In deze snel veranderende wereld worden we voortdurend uitgedaagd om anders te denken en anders te handelen. Bij Doorzaam geloven we hier ook sterk in.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe gezond is jouw uitzendkracht nou écht?

Stel je voor: jouw uitzendkracht ervaart veel stress. Jouw uitzendkracht eet niet gezond. Of jouw uitzendkracht ervaart veel moeite bij lichamelijke inspanning.

Dit belemmert uiteraard de werkzaamheden die de uitzendkracht uitvoert.

Lees meer
Gezondheid