Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Combinatie van twee banen

In de ochtend postbezorger, 's avonds schoonmaker of als leraar een eigen bedrijf runnen (gedurende de hele dag): in Nederland zijn ongeveer 600.000 mensen die meerdere banen combineren voor de afwisseling of omdat ze anders niet rondkomen (SER, 2018).

Lees meer
Gezondheid

Mijn eerste maanden bij Doorzaam

blog Lysette Klein Meulekamp
Afgelopen juni ben ik gestart in mijn nieuwe baan bij Doorzaam. Al snel vroeg ik mij het volgende af: Hoe kan je het beste zo snel mogelijk iets nieuws leren en zo snel mogelijk weer van toegevoegde waarde zijn?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Welke vergoeding voor welke uitzendkracht? Zoek de verschillen.

Wij hebben veel mooie vergoedingen. En daar maken jullie ook veel gebruik van. Deze maand kan je weer een aantal vergoedingen aanvragen. En daarnaast hebben we zelfs een nieuwe vergoeding in het leven geroepen.

Maar welke vergoeding zet je nu waar voor in? Welke vergoeding is de juiste voor jouw uitzendkracht?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Wat betekent verplichte scholing in de nieuwe wet voor jou bij het afnemen van onze diensten?

Vanaf 1 augustus geldt de Wet implementatie EU-richtlijn Transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Alles is met elkaar verbonden ...

Daar geloof ik in. Het is misschien wel wat filosofisch en toch vind ik het belangrijk om te realiseren dat in elk geval veel met elkaar verbonden is. Onlangs werd ik gewezen op het artikel van Dennis Wiersma, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, dat eind augustus in de Volkskrant stond.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Geldplannen

De zomerperiode is voorbij. Met de nasleep van de vakantie-uitgaven en de start van veel nieuwe activiteiten (school, contributies voor verenigingen ed.) is september voor velen een dure maand.

Lees meer
Gezondheid

Het Ondersteuningsbudget | Speciaal voor vluchtelingen en statushouders

column Femke Kooijman

De oorlog in Oekraïne betekent voor veel mensen dat zij huis en haard hebben moeten verlaten en heeft bij veel organisaties in Nederland de vraag opgeroepen hoe zij hun steentje kunnen bijdragen om hen, die op de vlucht sloegen, te kunnen helpen. Ook wij bij Doorzaam hebben ons afgevraagd: Wat kunnen wij doen?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Binnen 6 weken stress verlagen

Zonder stress het leven door willen we natuurlijk allemaal. Maar iedereen ervaart wel eens stress en moeten we eigenlijk wel stressvol het leven door willen. Want wat is teveel stress? Wanneer is het niet meer gezond voor je? En wanneer valt iemand uit door stress?

Lees meer
Gezondheid

Langer doorwerken: keuzes voor nu en later

Duurzame Inzetbaarheid en het strategisch belang ervan staat steeds vaker op de agenda bij bedrijven. Bedrijven begrijpen dat het niet voldoende is om pleisters te plakken om mensen hun hele werkende leven niet alleen vitaal, maar ook fit en gemotiveerd te houden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Life events en financiën

Verwachte en onverwachte Life events in de privésfeer kunnen grote invloed hebben op de financiële gezondheid.

Lees meer
Gezondheid

Verplichte scholing moet betaald worden door werkgever

Vanaf 1 augustus 2022 treedt de wet implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. De richtlijn heeft als algemeen doel de inhoud van het werk vooraf transparanter en beter voorspelbaar te maken. Ook op scholing heeft het betrekking.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aankondiging nieuwe leerlijnen!

Goed nieuws! In oktober starten we weer met de bekende en populaire leerlijnen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan