Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Ziek worden van de stress?

Ons brein heeft een gezonde dosis stress nodig om goed te presteren. Veel verschillende situaties kunnen stress veroorzaken. Een hoge werkdruk is een vrij bekend voorbeeld, maar ook piekeren, ziekte of de balans werk/privé kan voor veel stress zorgen.

Lees meer
CultuurGezondheid

Checklist Medisch

Met de checklist voor medisch werk brengt de inlener de specifieke, werkinhoudelijke risico’s in kaart voor uitzendkrachten die gaan werken als bijvoorbeeld arts, verpleegkundige of laborant.

Lees meer
Gezondheid

In de startblokken voor de 7e Week van de RI&E

Van 21 tot en met 25 juni 2021 vindt de Week van de RI&E plaats, waarin Steunpunt RI&E gezamenlijk en ondersteund door een campagne van het Ministerie van SZW, bedrijven zoveel mogelijk stimuleren om de RI&E (weer) op te pakken.

Lees meer
GezondheidWerksituatie

Checklist Magazijn

In deze arbochecklists zijn de meest voorkomende risico’s voor werken in en om magazijnen in kaart gebracht. Denk daarbij aan het werken binnen goederenontvangst of expeditie (laden en lossen van vrachtwagens, intern transport binnen het magazijn, het in-, om- en uitpakken van goederen, orderpicken etc.

Lees meer
Gezondheid

Gesprekshandreiking en signaalkaart bij geldproblemen

Als uitzendwerkgever van uitzendkrachten met beginnende geldproblemen kun je een rol spelen in het voorkomen van ernstige geldproblemen

Lees meer
CultuurGezondheid

Hoe TOP werk jij?

Wist jij dat 2 op de 5 werknemers in Nederland te maken heeft met lichamelijk belastend werk? Denk aan te zwaar tillen, veel bukken of aan de lopende band dezelfde beweging maken.

Lees meer
CultuurGezondheid

Meer energie minder stress gaat door!

Het zijn bijzondere tijden. De werkloosheid stijgt. De onzekerheid neemt toe. Meer dan een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out.

Lees meer
Gezondheid

Checklist Bouw

In de arbochecklist voor bouwwerkzaamheden zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Opdrachtgevers in deze sector kunnen zo aangeven wat relevant is om te weten voor aanvang van het werk van de uitzendkracht.

Lees meer
Gezondheid

Het voeren van een gesprek

Goed kunnen omgaan met geld is niet vanzelfsprekend en als je te maken krijgt met wisselende inkomsten kan het extra uitdagend zijn.

Lees meer
CultuurGezondheid

De uitzendkracht bestaat niet

Er werken honderd duizenden uitzendkrachten per jaar en niet een is er hetzelfde!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Budgetcoaching uitzendkrachten werpt vruchten af

Kwetsbare werkenden zoals jongeren, flexwerkers en zelfstandigen ervaren vaker een terugval dan mensen in loondienst. Men heeft vaak niet voldoende geld achter de hand om twee maanden zonder inkomen te kunnen.

Lees meer
Gezondheid

Candidate experience 3.0: hoe werkt dat bij uitzendkrachten?

“Het imago van werken via een uitzendbureau is onder sollicitanten slecht. En dat kost omzet”, stelt Aaltje Vincent.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan