Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ziekteverzuim in cijfers

Het voorkomen en verlagen van ziekteverzuim staat hoog op de agenda HR van vrijwel elke organisatie. Verzuim is duur.

Volgens de laatste tellingen van het Centraal Bureau van de Statistiek ligt het ziekteverzuim in Nederland op 4,7 procent. Dat betekent dat er van alle duizend te werken dagen er 47 zijn verzuimd wegens ziekte.

De verzuimpercentages zijn het hoogst in de gezondheid- en welzijnszorg (5,8%), het openbaar bestuur (5,5%) en de industrie (5,4%).

Ongeveer een 25% van het ziekteverzuim is werk gerelateerd. Onzekerheid en angst beïnvloedt het dagelijks leven en kan voor je medewerkers een trigger zijn voor spanning en stress. En dit kan ziekteverzuim veroorzaken. (BRON PWNet)

Voorkomen van ziekteverzuim hoog op je agenda staan? Kijk eens wat we samen voor ze kunnen betekenen. We noemen hieronder een paar van onze diensten:

Het traject 'Alles-in-1-voor-uitzendkrachten' helpt bij uitstek de uitzendkracht om beter en breder inzetbaar te blijven. Onder persoonlijke begeleiding van een coach onderzoekt de uitzendkracht wat de triggers zijn voor o.a. de ervaren stress bij de uitzendkracht. De coach kan kijken wat er nodig is om de stress bij de uitzendkracht te verminderen of zelfs geheel weg te nemen.

Wij werken al ruim een jaar met dit traject en de coaches die met uitzendkrachten werken, geven allen aan dat de uitzendkrachten met wie ze contact hebben gehad, aangeven het erg te waarderen dat ze hun verhaal kwijt kunnen en dat ze ondersteuning ontvangen. Dus meld juist nu je uitzendkracht aan voor Alles-in-1. Dit kan ook wanneer de uitzendkracht in de NOW-regeling zit. 

Ken jij uitzendkrachten die uitgevallen zijn door de coronamaatregelen of uitzendkrachten die hierdoor stress ervaren? Door het inzetten van de Van werk naar werk vouchers kun je uitzendkrachten wellicht direct weer plaatsen.

Heeft je uitzendkracht nog geen schulden maar merk je dat je uitzendkracht wel stress ervaart en zorgen heeft over financiën? Dan is onze pilot Eerste hulp bij geldzorgen wellicht iets voor jouw uitzendkracht. En het gaat volledig buiten je organisatie om, je uitzendkracht kan het zelf aanvragen. Het kost je dus geen exta tijd en is volledig anoniem voor je uitzendkracht!

Is er sprake van (dreigende) schulden bij je uitzendkracht? Meld je uitzendkracht dan aan voor budgetcoaching.

Wil je weten wat het beste bij je uitzendkracht past? Neem dan contact op via info@doorzaam.nl of telefonisch 020 655 82 16 (op werkdagen van 09.00-12.30)