Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Jouw uitzendkracht kunnen plaatsen in een kansrijk beroep?

Daarvoor hebben wij het Persoonlijk Kansberoepbudget in het leven geroepen. Voor uitzendkrachten die bijvoorbeeld werkzaam zijn in een kansarm beroep zijn er voldoende alternatieve beroepen denkbaar. Maar niet iedereen heeft daarvoor meteen al de juiste kwalificaties.

En om die te behalen is vaak een opleiding of training nodig. We spreken dan van om- of bijscholing. Aan het scholen naar of voor een kansrijke beroepen hangt natuurlijk een prijskaartje. En voor veel uitzendkrachten is dit helaas niet haalbaar.

De kans op werk verschilt ook nogal van beroep tot beroep. Sommige beroepen bieden voldoende tot goede kans op werk, de zogeheten kansberoepen. In bepaalde beroepen is juist weinig werk te vinden. Vandaar dat wij als Doorzaam het Persoonlijk Kansberoepbudget beschikbaar stellen voor werkzame uitzendkrachten.

Interesse tonen in het Persoonlijk Kansberoepbudget 
Hoe je interesse kunt tonen, lees je op deze pagina.
Let op: we hanteren het op=op principe! Wees er dus op tijd bij.

Het doel is om zoveel mogelijk uitzendkrachten in kansrijke beroepen aan het werk te krijgen door middel van dit persoonlijke budget. Om dit voor elkaar te krijgen bleek niet altijd daadwerkelijk van omscholing sprake te zijn, maar soms ook bijscholing. Dat is nu onder het Persoonlijk Kansberoepbudget mogelijk. Met dit budget kan al de scholing gevolgd worden die nodig is om te werken in een kansrijk beroep.

Hieronder een persoonlijk verhaal van uitzendkracht Roel die door het inzetten van het Persoonlijk Kansberoepbudget aan de slag is als hovenier.