Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Wat is het Nederlands Taalbudget en hoe werkt het?

Doorzaam biedt uitzendkrachten met een matige beheersing van de Nederlandse taal de mogelijkheid om hun taalvaardigheid te verbeteren met het Nederlands Taalbudget.

Dit budget biedt een subsidie tot €1500 (excl. btw) voor opleidingskosten gericht op het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer. Zowel individuele als groepstrainingen komen in aanmerking.

Verbeter je taalvaardigheid en breid je inzetbaarheid uit
Doorzaam wil uitzendkrachten helpen breder en duurzaam inzetbaar te zijn met het Nederlands Taalbudget. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is niet alleen belangrijk om de basis veiligheidsregels te begrijpen, maar ook om goed en veilig werk te kunnen doen.

Datum 2e aanvraagronde
De aanvraagronde voor het Nederlands Taalbudget is geopend van 3 tot en met 31 juli 2023. Vergeet niet om de datum alvast in je agenda te zetten! De declaratie voor de tweede aanvraagronde dient te worden ingediend voor 1 januari 2024.

Lees alle voorwaarden terug in het financieel reglement Nederlands Taalbudget en dien je aanvraag in om jouw taalvaardigheid te verbeteren!

Inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar deze video waar uitzendkrachten aan het woord zijn en vertellen wat het voor hen heeft betekend