Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Tijdelijke subsidieregeling voor EVC-procedures vanuit de overheid.

Ondanks opgedane kennis en ervaring zijn niet alle uitzendkrachten in het bezit van erkende diploma’s. Met een Ervaringscertificaat is aantoonbaar welk niveau de uitzendkracht werkelijk heeft in relatie tot een bepaald beroep of opleiding.

Op de huidige arbeidsmarkt wordt snel een diploma geëist. Maar wat als je uitzendkracht geen diploma heeft? Wat is de uitzendkracht nu eigenlijk waard zonder diploma? Vaak meer dan je beseft. Want tijdens de schoolperiode, in de uitzendfunctie en het privéleven doet men kennis, vaardigheden en ervaring op. Die ervaringen (oftewel competenties) moeten dan aangetoond kunnen worden. En dit is mogelijk met een EVC-procedure. 

Subsidieregeling vanuit de overheid voor EVC-procedures
Bij Doorzaam pakken we uitdagingen aan die anderen nog laten liggen en moedigen aan om duurzame inzetbaarheid te omarmen. Zo bieden we al jaren een vergoeding voor een EVC-procedures aan voor uitzendkrachten. Maar we houden ook nauwlettend in de gaten welke subsidies de overheid beschikbaar stelt en delen deze kansen graag met jou. Hier komt het goede nieuws!

Tijdelijke subsidie vanuit overheid
Vanaf 1 november 2023 tot en met 29 februari 2024 biedt ook het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een unieke kans aan individuen om een subsidie aan te vragen voor EVC-procedures. Via deze link vind je alle actuele informatie over deze subsidie.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2023-27816.html

Denk je nu meteen aan een paar uitzendkrachten?
Ga dan met ze in gesprek en kijk of ze geïnteresseerd zijn in het EVC-traject. Het doel van deze regeling is de arbeidsmarktpositie van deelnemers te versterken door het inzichtelijk maken van competenties via EVC-procedures.