Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Oefenen.nl - voor iedereen die een zetje nodig heeft

Nederland telt anderhalf miljoen volwassen laaggeletterden. Het gaat dus om circa een op de tien Nederlanders en dus om meer dan twee miljoen Nederlanders die zich staande moeten houden in een wereld die draait om letters en cijfers.

Laaggeletterdheid komt voor in alle geledingen van de samenleving. Mogelijk raakt het ook een van jouw uitzendkrachten. Denk je dat een van jouw uitzendkrachten laaggeletterd is? Op Oefenen.nl vind je online modules. Met die modules kan de uitzendkracht de basisvaardigheden in lezen en schrijven verbeteren. Je oefent met programma’s over lezen, schrijven, Nederlands, rekenen en internetten. En je leert meer over gezondheid, geld, en opvoeding. 

Een groot deel van de programma’s bestaat uit video’s, animaties en interactieve oefeningen. Op deze manier wordt leren extra aantrekkelijk. Mensen die het oefenprogramma succesvol doorlopen, ontvangen een certificaat. Ruim 450.000 mensen hebben al een account en verbeterden zo hun basisvaardigheden.

Als je vaardigheden wilt verbeteren, moet je dus gewoon veel oefenen. Dat vergroot je zelfvertrouwen. Zo kan iedereen die een zetje nodig heeft, beter meedoen op het werk en aan de snel veranderende samenleving.

Wil je een uitzendkracht helpen met het verbeteren van de basisvaardigheden? Help de uitzendkracht dan en breng de gratis online platform oefenen.nl onder de aandacht.

 

Ga naar onze pagina over taal voor meer taaltips.