Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Tel mee met taal subsidie

Taal is een belangrijke factor om succesvol en fijn aan het werk te kunnen. Het beheersen van taal heeft invloed op je ontwikkeling, werkplezier en de veiligheid op de werkvloer. Bovendien helpt het beheersen van taal je om je thuis te voelen op je werkplek.

Daarom attenderen wij uitzendkrachten en uitzenders op de subsidie ‘Tel mee met Taal’. Een subsidie die ingezet kan worden voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid en het verbeteren van de Nederlandse taal. Zowel opdrachtgever als uitzendorganisatie kunnen de subsidie aanvragen voor scholing die de taalvaardigheid van werknemers met Nederlands als moedertaal verbetert (dit geldt ook voor uitzendkrachten).

 

Van 1 januari 2024 tot en met 29 februari 2024 is het weer mogelijk om deze subsidie aan te vragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. Dus wacht niet en help jouw uitzendkracht verder op het gebied van taal.

Wat kan jij doen?
Ook als uitzender kan je deze subsidie aanvragen voor scholing die ten goede komt aan de taal- en rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers. Je kunt de subsidie gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten of cursussen.