Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Veiligheid versterkt door samenwerking

Veiligheid is een belangrijk onderwerp voor zowel uitzendkrachten als uitzendorganisaties. Uitzendkrachten moeten op de hoogte zijn van de veiligheidsrisico’s. Maar ook als uitzender kan je meewerken aan de veiligheid van jouw uitzendkrachten.

Zo bestaat de game ‘Jouw werk, jouw veiligheid’ waarin de kennis van uitzendkrachten wordt getest. Bovendien kan jij je eigen kennis op het gebied van veiligheid up-to-date houden! Hoe?

 

27 maart 2024 is de ‘Bewust Veilig-dag’. Een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. En deze editie gebeurt onder het motto ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’. Want veilig en gezond werken blijkt bij steeds meer bedrijven een belangrijk thema.

Daarom wordt er deze dag extra aandacht besteed aan veiligheid en gezondheid. Tijdens deze dag kunnen bedrijven live meedoen aan zes online toolboxen. Hierin geven experts handige tips en handvatten mee over de volgende veiligheids- en gezondheidsonderwerpen:

  • Werken langs de weg
  • veilige inzet van ematerieel
  • werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerking
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreekbaar maken
  • Fysieke belasting op bouwplaats en kantoor

De presentaties duren 30 tot 40 minuten, die over de hele dag worden verspreid. Het programma met alle begin- en eindtijden van de toolboxen is te vinden op www.bewustveilig.com onder het kopje ‘Toolboxen 2024’.

 

Vorig jaar deed een recordaantal van 695 bedrijven mee aan de Bewust Veilig-dag. Dit jaar hebben maar liefst 500 bedrijven zich al opgegeven!

 

Doe jij ook mee?

 

Meer informatie is te vinden via de website van Bewust Veilig