Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vanaf 1 juli nieuwe aanvraag ronde Nederlands Taalbudget

Speciaal voor uitzendkrachten met een taalbarrière bieden wij 1 juli t/m 31 juli weer het Nederlands Taalbudget aan. Met een budget van €1500 per uitzendkracht kan je jouw uitzendkrachten een stapje helpen met de Nederlandse taal.

Voor vele laaggeletterden, arbeidsmigranten, statushouders en uitzendkrachten die wat struikelen over de Nederlandse taal, is een Nederlands taaltraject belangrijk om goed en veilig werk te leveren.

Wat houdt het Nederlands Taalbudget in?

Het Nederlands Taalbudget is een financiële ondersteuning van maximaal €1500 (excl. btw) voor de opleidingskosten die gemaakt worden om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Of het nu een één-op-één training is of een groepstraject, het doel van de opleiding is het vergroten van de taalkennis op de werkvloer.

Wanneer kun je het Nederlands Taalbudget aanvragen?

Het Nederlands Taalbudget is 1 t/m 31 juli aan te vragen.

Maar let op! Vanaf dit jaar vraag je het Nederlands Taalbudget meteen aan op naam van de uitzendkracht. Dit gaat via ons nieuwe portaal.

Webinars NTB

Speciaal voor uitzenders die meer willen weten over het aanvraagproces van het Nederlands Taalbudget organiseren wij twee webinars. Hier leggen wij haarfijn uit wat het Nederlands Taalbudget is, voor wie het is, de voorwaarden en het declareren van het Nederlands Taalbudget én alles daarom heen.

Waar en wanneer?

De webinars zijn op 6 juni en 18 juni van 09.30 tot 10.15 gewoon online via Microsoft Teams te volgen.

Inschrijven

Dus schrijf je vandaag nog in via de volgende links: