Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Wat een diplomaroute kan betekenen!

Rian Vissers: een perfect voorbeeld van een talent dat (helaas) al lange tijd op zoek was naar een nieuwe uitdaging op werkgebied. Niet vies van werken en op vrijwillige basis al actief om anderen, ook in hun thuissituatie, te helpen en een luisterend oor te bieden. Afwijzing naar afwijzing volgde (ook binnen de zorgsector) maar nog altijd even gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Een CV en motivatie waaruit direct af te lezen was dat Rian mensenkennis heeft, ontzettend zorgzaam is en over een enorme dosis doorzettingsvermogen beschikt. Maar geen diploma dus.

Toch was het voor PuurZorg duidelijk: dit is en wordt een nieuwe zorgtopper, hier moeten we iets mee! En ze zetten graag dat stapje extra, juist op het moment dat het even niet wordt verwacht.  

Wij attendeerden PuurZorg op de diplomaroute. Na het uitzoeken van de werkwijze en mogelijkheden is PuurZorg, op een avond, bij Rian langs gegaan met een voorstel: Rian mocht aan de zorgsector gaan laten zien wat zij al die jaren al in haar gemist hadden en PuurZorg zou hierin de investering op zich nemen. 

In september 2019 begon Rian met zelfstuderen en liep zij ‘stage’ bij één van onze PuurZorgvragers, De Riethorst Stromenland. In overleg met hen was er een praktijkplaats geregeld binnen locatie Mauritstaete waarbij Rian op vrijwillige basis nog meer ervaring op deed om zo het praktijkexamen goed te kunnen afleggen. Hier heeft zij geweldige praktijkbegeleiding gehad, veel geleerd en vooral veel vertrouwen gekregen. Inmiddels heeft Rian een vast contract getekend binnen de Riethorst Stromenland!  Iets wat PuurZorg& Rian in deze korte periode niet van hadden durven dromen. 


Fantastisch hoe een diplomaroute en samenwerking met partijen iemand echt verder kan helpen. Gefeliciteerd Rian en dank aan PuurZorg en De Riethorst Stromenland.