Groothandel bouwmaterialen

Hibin Opleidingen en Doorzaam stellen samen 50 scholingsvouchers beschikbaar voor uitzendkrachten in de bouwmaterialengroothandel, zodat de uitzendkracht meteen relevante vakvaardigheden beheerst.
De samenwerking tussen Hibin Opleidingen en Doorzaam die heeft geleid tot deze pilot, is bijzonder. Adriana Stel, destijds directeur van Doorzaam en Ghislaine Hoenderboom, manager Hibin Opleidingen zagen 2019 de toegevoegde waarde van de gezamenlijke voucheractie en waren het snel eens over de praktische invulling: scholingsvouchers voor nieuwkomers in de bouwmaterialengroothandel voor uitzendkrachten.

 

De vouchers voor uitzendkrachten geven een extra impuls aan de ontwikkeling van medewerkers en versterken het kennisniveau binnen bij Hibin aangesloten ondernemingen. Doorzaam en Hibin Opleidingen hebben in dezen een gezamenlijk belang: het stimuleren van de duurzame inzetbaarheid van mensen die werken in de bouwmaterialengroothandel.

Drie opleidingen
Deze vouchers bieden biedt keuze tussen drie opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen, Basiskennis Verkoop en Basiskennis Leidinggeven. Alle opleidingen zijn op basis van e-learning. Dat betekent dat cursisten op een zelfgekozen moment kunnen beginnen. Aanmelden kan per direct. De pilot loopt tot en met 1 december 2020 of tot het aantal van vijftig is bereikt.

Bedrijven of uitzendwerkgevers kunnen uitzendkrachten opgeven voor deze pilot. In het opmerkingenveld van de inschrijving dient de volgende informatie te worden opgegeven: Voucheractie uitzendkrachten 2022, aangevuld met de naam en vestigingsplaats van het uitzendbureau.

Aanmelden en voorwaarden
Aanmelden van uitzendkrachten voor de opleiding Basiskennis Bouwmaterialen kan hier.
Aanmelden van uitzendkrachten voor de opleiding Basiskennis Verkoop kan hier.
Aanmelden van uitzendkrachten voor de opleiding Basiskennis Leidinggeven kan hier.

Het aanbod van de vouchers is gratis maar niet vrijblijvend. De Commissie Vakopleiding van Hibin en Doorzaam stellen de basisopleidingen beschikbaar vanuit algemene middelen en willen zoveel mogelijk mensen de kans geven. Wie zich aanmeldt en er uiteindelijk geen gebruik van maakt, ontneemt een ander de kans. Daarom is begeleiding en monitoring vanuit de inlenende bouwmaterialenvestiging van belang.

Ervaring
Luister naar wat Yannick Blom, baliemedewerker bij Bouwcenter Koolschijn te vertellen heeft over zijn deelname aan de e-learningopleiding Basiskennis Bouwmaterialen voor hem heeft betekend.