Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws voor de uitzendkracht

Regionale mobiliteitsteams begeleiden naar werk

Ondanks de steunmaatregelen, kost het coronavirus banen en werk. Als onderdeel van het 3e steun- en herstelpakket is er ook een sociaal pakket. Hiermee wordt onder andere met scholing en bemiddeling ingezet op het snel vinden van een nieuw inkomen.

Lees meer
GezondheidLoopbaan

Vakantiebijslag

Iedereen die werkt of een uitkering krijgt, heeft recht op vakantiegeld. Maar hoeveel krijg je en wanneer?

Lees meer
Gezondheid

Hulp bij financiële zorgen

Financiële stress. Je moet er niet aan denken. Maar helaas komt dit tegenwoordig steeds vaker voor. Zeker ook bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

Herken veiligheidsrisico’s in de land- en tuinbouw

Werken in de land- en tuinbouw brengt specifieke risico’s met zich mee. Cijfers en onderzoek laten zien dat er jaarlijks nog steeds veel ongelukken gebeuren. Onveilige werksituaties zijn vrijwel altijd de oorzaak. Zorg dus dat je weet wat de risico’s voor jouw werk zijn en hoe je veilig werkt.

Lees meer
Werksituatie

Ziek en nu?

Als je uitzendkracht bent en ziek wordt, wat moet je dan doen? Hieronder een handig overzicht met de basisregels. Deze zijn door UWV en de uitzendbranche samen opgesteld. Het kan zo zijn dat er bij jouw uitzendbureau in specifieke situaties andere regels gelden, dus vraag daar naar.

Lees meer
Gezondheid

Laaggeletterdheid

Laaggeletterdheid is een term voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij daardoor ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone.

Lees meer

Hulp bij de Belastingaangifte

Maart, de maand waarin heel veel mensen hun belastingaangifte indienen. Vind je aangifte doen een lastige klus of ben je onzeker of je het juiste invult? Een beetje extra hulp is nooit ver weg.

Lees meer
Gezondheid

Budgetcoaching inzetten bij wijziging door een Life event.

Is er een wijziging in je privésfeer zoals bijvoorbeeld samenwonen of trouwen, een echtscheiding, op jezelf gaan wonen, verhuizen, gezinsuitbreiding of het overlijden van een partner? Dat kan gevolgen hebben voor je financiële situatie. 

Lees meer
Gezondheid

Hoe weet je te zwaar tilt? Bereken het maximale tilgewicht op jouw werkplek

Het voorkómen van klachten door te zwaar tillen is belangrijk. Maar hoe weet je te zwaar tilt? Want in de praktijk komt dit nog vaak voor.

Lees meer
GezondheidWerksituatie