Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Taal opent deuren voor verdere ontwikkeling

Column Femke Kooijman
Meer dan 700.000 werkenden hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. En dat kan gevaarlijke situaties op de werkvloer geven. Het gaat niet alleen om mensen met een migrantenachtergrond, maar ook om autochtonen. Het zijn niet alleen praktisch opgeleiden, maar ook theoretisch opgeleiden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aan de slag met Taal!

Weet jij als uitzendwerkgever of jouw uitzendkrachten:

  • moeite hebben met lezen?
  • je begrijpen wanneer je ze alles vertelt over de nieuwe functie?
  • weten dat ze bij je aan kunnen kloppen wanneer zij niet de juiste PBM krijgen op de werkvloer?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Uitzendkrachten werken veilig

Iedereen in de land- en tuinbouw moet veilig en gezond kunnen werken, ook uitzendkrachten. Toch?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

NIEUW: Het Nederlands Taalbudget

Wist je dat ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland de taal onvoldoende beheersen om goed en veilig te kunnen werken? En daar zit nog niet de groep van arbeidsmigranten en statushouders bij. Daarom introduceren wij het Nederlands Taalbudget!

Lees meer
WerksituatieLoopbaan

Het voeren van een gesprek

Goed kunnen omgaan met geld is niet vanzelfsprekend en als je te maken krijgt met wisselende inkomsten kan het extra uitdagend zijn.

Lees meer
CultuurGezondheid

Negen uitzendkrachten aan de slag met de Praktijkverklaring

Negen uitzendkrachten van Regionaal Sorteercentrum Schiphol zijn begonnen met de praktijkleerroute Logistiek niveau 2. Zij ontvangen een praktijkverklaring door werkprocessen in de praktijk te leren. Dit is een laagdrempelige manier om medewerkers te motiveren, gewoon op de werkvloer!

Lees meer
Loopbaan

Op tijd de eerste stress signalen herkennen!

Ben jij intercedent en herken je stressklachten bij een van jouw uitzendkrachten? Weet dat je kunt helpen. Wij bieden hiervoor een 6-weekse training van @Lesstress aan waarin de uitzendkrachten beter met stress om leren gaan. 

Lees meer
Gezondheid

Hulp bij financiële zorgen

Financiële stress. Je moet er niet aan denken. Maar helaas komt dit tegenwoordig steeds vaker voor. Zeker ook bij uitzendkrachten.

Lees meer
Gezondheid

“Ik zit hier al jaren op te wachten.”

Wat is er nodig om met plezier duurzaam aan het werk te blijven? Met het traject ‘Alles-in-1 voor de uitzendkrachten’ creëren we bewustwording rondom duurzame inzetbaarheid bij de uitzendkracht.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Zelfstandig wonende jongeren kwetsbaar

Jonge uitwonende studenten die een bbl-opleiding volgen (mbo), kunnen niet rondkomen van het salaris dat zij tijdens hun opleiding verdienen.

Lees meer
Gezondheid

"Niet lullen maar poetsen"

Blog Tamara Burgering
Chantal Huinder, onze directeur, schreef in haar column van februari dit jaar over de partijen met wie wij in de laatste jaren het pad van duurzame inzetbaarheid (DI) hebben bewandeld.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Doorzaam podcast, pilot aflevering

Duurzame inzetbaarheid, de basis op orde. Minder stress meer energie, dat wil natuurlijk iedereen! En hoe je dat bereikt, hoor je in deze podcast.

Lees meer
Gezondheid