Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Geldplannen

De zomerperiode is voorbij. Met de nasleep van de vakantie-uitgaven en de start van veel nieuwe activiteiten (school, contributies voor verenigingen ed.) is september voor velen een dure maand.

Lees meer
Gezondheid

Derde ronde Scholingsvouchers periode bekend!

Heeft jouw uitzendkracht wel eens aangegeven graag een opleiding, cursus of workshop te willen gaan volgen? Maak je uitzendkracht dan nu extra blij. Want de Scholingsvouchers kunnen weer aangevraagd worden.

Lees meer
Loopbaan

Het Ondersteuningsbudget | Speciaal voor vluchtelingen en statushouders

column Femke Kooijman

De oorlog in Oekraïne betekent voor veel mensen dat zij huis en haard hebben moeten verlaten en heeft bij veel organisaties in Nederland de vraag opgeroepen hoe zij hun steentje kunnen bijdragen om hen, die op de vlucht sloegen, te kunnen helpen. Ook wij bij Doorzaam hebben ons afgevraagd: Wat kunnen wij doen?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Binnen 6 weken stress verlagen

Zonder stress het leven door willen we natuurlijk allemaal. Maar iedereen ervaart wel eens stress en moeten we eigenlijk wel stressvol het leven door willen. Want wat is teveel stress? Wanneer is het niet meer gezond voor je? En wanneer valt iemand uit door stress?

Lees meer
Gezondheid

Langer doorwerken: keuzes voor nu en later

Duurzame Inzetbaarheid en het strategisch belang ervan staat steeds vaker op de agenda bij bedrijven. Bedrijven begrijpen dat het niet voldoende is om pleisters te plakken om mensen hun hele werkende leven niet alleen vitaal, maar ook fit en gemotiveerd te houden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

STAP reminder: mis het niet!

Vanaf 1 september is het STAP-budget weer aan te vragen. Hiermee kun je een vergoeding van 1.000 euro krijgen voor het volgen van een opleiding.

Lees meer
Loopbaan

Arbeidsongevallen met machines

Ieder jaar verliezen ongeveer 280* mensen vingers of andere ledematen door een ongeval met een machine op hun werk.

Lees meer
Werksituatie

7,5% van de schilders krijgt een bedrijfsongeval

Wist je dat 40% van de schilders in Nederland als ZZP’er werkt? En dat 7,5% van de schilders te maken krijgt met een werkgerelateerd ongeluk?

Lees meer
Werksituatie

Hoe kun je duurzame inzetbaarheid in de praktijk toepassen?

Bewustwording is een belangrijke eerste stap: alle betrokkenen moeten doordrongen zijn van het belang van duurzame inzetbaarheid en hun verantwoordelijkheid daarin.

Lees meer
Cultuur

Life events en financiën

Verwachte en onverwachte Life events in de privésfeer kunnen grote invloed hebben op de financiële gezondheid.

Lees meer
Gezondheid

Verplichte scholing moet betaald worden door werkgever

Vanaf 1 augustus 2022 treedt de wet implementatie richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking. De richtlijn heeft als algemeen doel de inhoud van het werk vooraf transparanter en beter voorspelbaar te maken. Ook op scholing heeft het betrekking.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Aankondiging nieuwe leerlijnen!

Goed nieuws! In oktober starten we weer met de bekende en populaire leerlijnen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan