Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Volop werk, maar hoe kom je er?

De arbeidsmarkt is door de coronacrisis in beweging. De werkloosheid neemt weer toe en er ontstaan tegelijkertijd overschotten.

Lees meer

Checklist Bouw

In de arbochecklist voor bouwwerkzaamheden zijn de meest voorkomende risico’s in deze specifieke sector in kaart gebracht. Opdrachtgevers in deze sector kunnen zo aangeven wat relevant is om te weten voor aanvang van het werk van de uitzendkracht.

Lees meer
Gezondheid

Aan het woord... Adriana Stel

Onlangs verscheen op Flexnieuws een mooi interview met Adriana Stel, directeur DOORZAAM over het samenwerken aan een plan van aanpak voor van-werk-naar-werk.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Uitkomst onderzoek duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten

KBA Nijmegen heeft in opdracht van DOORZAAM onderzoek gedaan onder 1200 uitzendkrachten.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Landelijke campagne tegen lichamelijke belasting door werk

Hoe top werk jij is de naam van de landelijke campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het Nederlands Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA)

Lees meer

CAO-afdrachten voor de uitzendbranche, hoe zit het precies?

Dagelijks ontvangen wij telefoontjes met vragen over de verplichte afdrachten die iedere uitzendorganisatie in Nederland heeft, in periodes dat de CAO algemeen verbindend is verklaard. Tijd voor een korte uitleg.

Lees meer

De 1.02% afdracht van de bruto loonsom van de uitzendkracht

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de uitzendbranche vinden het belangrijk dat uitzendkrachten opleidingen kunnen volgen.

Lees meer
Cultuur

Checklist Land- en Tuinbouw

NIeuwe vertalingen! Dit keer de arbochecklist Land- en tuinbouw ook in het Bulgaars en Roemeens. Hierin zijn de meest voorkomende risico’s in de agrarische sectoren in kaart gebracht. Werken met machines, gereedschappen en bestrijdingsmiddelen, werken met dieren of werken in de buitenlucht brengen allemaal eigen risico’s met zich mee.

Lees meer
Gezondheid

Organisaties delen kennis en ervaring om eigen regie te stimuleren

Eigen regie betekent zelf het stuur in handen nemen, keuzes maken en tot actie komen. Het stelt mensen in staat om hun loopbaan en ontwikkeling vorm te geven zoals zij dat graag willen.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Checklist Algemeen

Wie houdt bij de opdrachtgever toezicht op veilig en gezond werken, wie wijst de uitzendkracht op veiligheidsinstructies en bij wie kan de uitzendkracht terecht met vragen?

Lees meer
Gezondheid

Ondanks corona en hoger arbeidsaanbod blijft mismatch op arbeidsmarkt aanwezig

Naar verwachting leidt de coronacrisis spoedig tot een sterke toename in werkloosheid. Omdat de werkgelegenheidsverschillen door aanpassingen op de anderhalvemetereconomie aanzienlijk zijn, kan de mismatch op de arbeidsmarkt hierdoor juist versterkt worden.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Arbochecklists FAQ’s

Arbochecklists zijn een praktisch hulpmiddel om de mogelijke risico’s en maatregelen op de nieuwe werkplek in kaart te brengen. Hieronder vind je een overzicht van veel gestelde vragen.

Lees meer
GezondheidWerksituatie