Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Duurzame inzet vooral met de mond beleden?

Veel werkgevers hebben de balans tussen werk en prive hoog op de prioriteitenlijst staan. Maar thuiswerken en flexibele werktijden worden niet altijd geboden door hen. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) in de tweede editie van het onderzoek ‘Arbeidsmarkt in Kaart’.

Lees meer
Cultuur

Verschillen in uurloon tussen vaste werknemers en flexibele werknemers

Zowel het basisloon als het loon inclusief de incidentele componenten (vakantiegeld, eindejaarsuitkeringen, bijzondere beloningen, en loon ontvangen uit overwerk) zijn bekeken. Onderzocht is in welke mate verschillen in uurloon te maken hebben met verschillen in persoons- en baankenmerken tussen vaste werknemers en flexwerkers.

Lees meer
Cultuur

Aantal flexwerkers in 15 jaar met drie kwart gegroeid

Van de 771 duizend werknemers die in 2016 begonnen in een flexibele baan zat 54 procent een jaar later nog steeds in de flexibele schil: zij hadden in 2017 een flexbaan of zaten korte tijd zonder werk tussen twee flexbanen in.

Lees meer
Cultuur

Wie doet wat bij ziekte van een uitzendkracht?

Ondanks alle inspanningen en preventieve maatregelen, is verzuim nooit helemaal te voorkomen. Als een uitzendkracht ziek is, moet hij dit melden bij zijn direct leidinggevende én bij de intercedent van de uitzendorganisatie. Wie doet wat en wanneer bij ziekte van de uitzendkracht?

Lees meer
Gezondheid

Pak onveilig gedrag aan met het ik-ik-jij-wij-model

Herken je dat? Je hebt een werknemer meerdere malen gewezen op gevaarlijke situaties die veroorzaakt worden door bepaalde gedragspatronen. Alleen de werknemer pakt het niet op. Hoe komt dat toch? En hoe kan dit anders?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatie

Flexkrachten worden ondergewaardeerd

Femke Hellemons (Olympia) vindt dat flexkrachten worden ondergewaardeerd en ziet dat er sprake is van een ongelijke behandeling van vast personeel en uitzendkrachten binnen bedrijven. Uitzendbureaus zouden dit met de opdrachtgever moeten bespreken.

Lees meer
Cultuur

Wat een diplomaroute kan betekenen!

Rian Vissers: een perfect voorbeeld van een talent dat (helaas) al lange tijd op zoek was naar een nieuwe uitdaging op werkgebied. Niet vies van werken en op vrijwillige basis al actief om anderen, ook in hun thuissituatie, te helpen en een luisterend oor te bieden. Afwijzing naar afwijzing volgde (ook binnen de zorgsector) maar nog altijd even gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Lees meer
CultuurLoopbaan

Aan het woord… Jeroen Dalhuisen, operationeel manager bij GHS

Groene Hart Service (GHS) zet zich in voor de duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten. Als uitzendbureau dat actief is in vele branches zoals de bouw, groenvoorziening, recycling, GWW, techniek en logistiek, heeft GHS te maken met veel fysiek en uitvoerend werk. Dit maakt duurzame inzetbaarheid van groot belang voor de organisatie en medewerkers.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Veranderingen in de scholingsaftrek

Er gaat wat veranderen met de aftrekpost scholing. Maar wat houden die veranderingen nou precies in?

Lees meer
CultuurLoopbaan