Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Van uitstel komt afstel: hoe verhuisstress mij aan het denken zet over stress bij uitzendkrachten

Blog Jessica Brandwijk
In haar vorige blog schreef mijn collega Tamara over hoe deadlines haar helpen om dingen voor elkaar te krijgen. Dat is zeker herkenbaar voor mij. Ik werk ook vaak beter onder druk. Maar soms gaat het te ver.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

De grootste gezondheidsrisico’s op het werk

De drie grootste, werk-gerelateerde mentale gezondheidsrisico’s hebben te maken met werkstress, werk-privébalans en werksfeer. Werkstress is volgens 63% van de werkgevers het meest voorkomende risico, heeft de hoogste impact op de organisatie (40%) en is de grootste veroorzaker van verzuim (31%).

Lees meer
CultuurGezondheid

Van piano spelen tot leren op het werk: het belang van plezier en vaardigheid

column Femke Kooijman
Vroeger als tiener speelde ik veel piano. Soms wel uren op een dag. Toen ik op kamers ging stagneerde dat (want geen piano/keyboard) maar ook nu ik zelf een piano in huis heb, krijgt het mooie instrument te weinig aandacht van me. Waarom?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Wat betekent verplichte scholing in de nieuwe wet voor jou bij het afnemen van onze diensten?

Sinds augustus 2022 geldt de Wet implementatie EU-richtlijn Transparantie en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Wat houdt dat in bij afname van onze diensten?

Lees meer
CultuurLoopbaan

Wat wij doen in beeld

Weten hoe je duurzame inzetbaarheid voor uitzendkrachten in jouw organisatie kan oppakken? Bekijk dan nu de mogelijkheden in deze animatie waarin we kort uitleggen waar wij voor staan.

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Ook DI Specialist of Ambassadeur worden?

Door het volgen van onze leerlijnen krijg je meer kennis en tools over duurzame inzetbaarheid (DI) die je direct in kunt zetten in de dagelijkse praktijk. En daar wordt je baan alleen maar nog leuker van!

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan

Gezocht: content creator

Ben jij helemaal gek van social media en alles wat met content te maken heeft? Ben je altijd op zoek naar manieren om mensen te bereiken en te inspireren? En wil je werken bij een organisatie die zich inzet voor een betere maatschappij? Dan is de functie van content creator bij Doorzaam misschien wel iets voor jou!

Lees meer

4 stappen voor beter verzuimmanagement

Het ziekteverzuim blijft maar stijgen en dat is geen leuk nieuws. Vooral in de grote bedrijven lijkt het percentage per jaar te stijgen met tienden van procenten.

Lees meer

Een beetje druk is best lekker

Wanneer ga jij het lekkerst in je werk? Bij hectiek of juist in rust? Bij volledige controle over wat er gebeurt of wanneer alles gebeurt zoals het gebeurt?

Lees meer
GezondheidWerksituatieLoopbaan

Hoe leer je van ongevallen binnen een bedrijf?

Jaarlijks raakt in bedrijven nog steeds een groot aantal werknemers gewond door ongevallen.

Lees meer
Gezondheid

Wat is een arbocatalogus?

Gezond en veilig werken begint bij de Arbowetgeving. Want dankzij die regels en voorwaarden kunnen werkgevers en werknemers veilig en gezond werken. Maar wat weet je eigenlijk over Arbowetgeving?

Lees meer
GezondheidWerksituatie

De waarde van werk

Wat is de waarde van werk? In mijn optiek op dit moment een zeer relevante en fascinerende vraag alleen al gezien de grote tekorten die er heersen op de arbeidsmarkt. Wat betekent dat voor werk en de waarde die we er aan hechten?

Lees meer
CultuurGezondheidWerksituatieLoopbaan