Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Bitterzoet, gratis nummer Budgetcoaching bij loonbeslag

Blog Tamara Burgering - Van der Wulp
Het is overal in het nieuws, inflatie, hoge energiekosten waardoor steeds meer mensen financiële zorgen en problemen ervaren. Wanneer ik boodschappen doe, schrik ik iedere keer weer van het bonnetje. En dat zijn dan alleen nog maar de boodschappen.

Bitterzoet
Sinds 2020 bieden wij Budgetcoaching aan als dienst voor uitzendkrachten en we zien een sterke toename in de aanmeldingen sinds afgelopen zomer. En dat voelt bitterzoet.

Bitter omdat het vreselijk is dat een steeds groter wordende groep mensen financiële zorgen ervaart. Zoet omdat we merken dat de drempel om je financiële zorgen te uiten lager is geworden. Mensen zien en horen om zich heen dat ze geen uitzondering meer zijn. Veel mensen kampen met de hoge kosten en moeten anders omgaan met hun inkomen.

En dat je dan nu, zonder schaamte, kan zeggen: ik red het financieel niet, is wat mij betreft een positieve ontwikkeling. Je hoeft je er namelijk ook niet voor te schamen. Laten we dit vooral volhouden wanneer straks de ergste dalen zijn geweest.

Geldfit
Er zijn inmiddels vele initiatieven om grip op je geld te krijgen. Zo vind je op de website van het Nibud, veel informatie over wat je kunt doen wanneer je financiële zorgen hebt. Daarnaast kun je altijd terecht bij je gemeente om te kijken wat voor regelingen er zijn. En is de website van Geldfit enorm gegroeid in het aantal bezoekers. Maar liefst 367.000 mensen bezochten deze website. Geldfit is een initiatief van de overheid en er is ondersteuning beschikbaar voor mensen met financiële problemen.

Wij vinden dit soort initiatieven ook weer bitterzoet. Geweldig dat we met zijn allen proberen om elkaar te helpen weer grip op ons geld te krijgen. Uiteraard hebben wij bij Doorzaam oog voor deze problemen.
 

Effect financiële problemen
Wanneer je je zorgen maakt over je financiën, kun je er letterlijk ziek van worden. Depressie, angsten en slaapproblemen zijn geen uitzondering. Ga maar na wat dit met je doet als mens, maar ook als werknemer. Het breekt je op, je kan je niet goed concentreren en je voelt je eenzaam. Het is een vicieuze cirkel, die moeilijk te doorbreken is. En dat wensen wij, als stichting voor duurzame inzetbaarheid, niemand toe. Maar liefst 80% van de werkgevers heeft te maken met medewerkers met financiële problemen.             

Gratis hulplijn 085 2737452 bij loonbeslag
Omdat de behoefte aan hulp steeds groter wordt bieden we vanaf 1 december ook de mogelijkheid tot het bellen van een telefoonnummer. Gratis en anoniem voor uitzendkrachten met een loonbeslag die meer informatie willen of vragen hebben over hun loonbeslag. Het telefoonnummer is 085-2737452.

Door je uitzendkracht hier op te wijzen, op welke manier dan ook kun je de geldzorgen van je uitzendkracht beperken.

Ga in gesprek met je uitzendkracht
Met de decembermaand in aantocht, vraag eens aan je uitzendkrachten hoe het ze (financieel) eigenlijk vergaat. Komen ze uit met het geld dat ze verdienen? Hebben ze hulp nodig?

Of is het feit dat je het vraagt en je interesse toont al voldoende voor ze? Daarnaast kun jij of je (financiële) administratie deze flyer sturen naar uitzendkrachten waarvoor een loonbeslag binnen komt. 

Ga het gesprek met je uitzendkracht niet uit de weg! En heeft iemand problemen of zorgen, denk dan aan het telefoonnummer 085-273745 of aan Budgetcoaching.

Beiden zijn voor je uitzendkrachten gratis.

Wil je met ons in gesprek hoe jij deze diensten aan je uitzendkracht kan aanbieden? Neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl en we nemen z.s.m. contact met je op. 

Wat ga jij doen voor je uitzendkrachten?

Chantal Huinder, Femke Kooijman, Jessica Brandwijk, Lysette Klein Meulekamp en Tamara Burgering - Van der Wulp schrijven met regelmaat over hun ervaringen. Deze vind je terug op de pagina Columns en blogs.