Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Wat kun je doen tegen het steeds stijgende verzuimpercentage?

Het ziekteverzuim onder werknemers is nu structureel hoger dan voor de coronapandemie, vaak door psychische klachten. Wat kunnen je doen om het toch al zo schaarse personeel te behouden?

In 2022 steeg het gemiddelde verzuimpercentage naar 4,8, wat betekent dat van elke duizend werkdagen er 48 verzuimd werden. Dat blijkt uit cijfers van HumanCapitalCare en ArboNed. Een hoog percentage. In 2021 was dat nog 4,4 procent, in 2020 4,3 procent. Veel verzuim werd vorig jaar veroorzaakt door een griepgolf in maart en december, Covid-19 en een stijging van het aantal psychische klachten. Die klachten duren vaak een stuk langer. Een werknemer met een burn-out is gemiddeld 279 dagen afwezig. (Bron Trouw)

Tijd om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Maar hoe doe je dat? Wat zijn mogelijkheden om preventief wat aan de gezondheid van je uitzendkrachten te doen? Heb jij zicht op de gezondheid van je uitzendkracht? Weet jij hoe je uitzendkracht met stress omgaat? Met de voeding? Met andere woorden: hoe gezond is jouw uitzendkracht eigenlijk?

We willen allemaal zo goed en gezond mogelijk onze dagelijkse werkzaamheden kunnen en blijven doen. Nu én in de toekomst. Een gezondheidscheck helpt jouw uitzendkrachten inzicht te krijgen in hun eigen gezondheid en in de mogelijkheden om deze te verbeteren. Dit gebeurt via een Preventief Medisch Onderzoek (PMO).

Je kan dit zien als een soort APK voor je gezondheid. Het onderzoek brengt de kwetsbare punten in de gezondheid van je uitzendkrachten in beeld. Die kwetsbare punten kunnen te maken hebben met het werk, maar soms ook wel met de leefstijl van de uitzendkracht.

Wil jij meer informatie over het Preventief Medisch Onderzoek? Kijk dan op deze pagina of neem even contact met ons op via info@doorzaam.nl of 020 655 82 16