Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vergoeding interne begeleidingskosten

We hebben goed nieuws voor je. Vanaf 1 april vergoeden wij binnen het Ondersteuningsbudget ook de interne begeleidingskosten voor de als uitzendkracht werkzame statushouder of vluchteling.

Dit betekent dat jullie als uitzendorganisatie in aanmerking komen voor een vergoeding van €300,- voor de interne begeleiding van statushouders en vluchtelingen. Denk hierbij aan kosten voor het extra begeleiden van deze uitzendkrachten op de werkvloer.

Vergoeding
De vergoeding van €300,- per uitzendkracht is onderdeel van de maximale €1000,- per uitzendkracht en dient per uitzendkracht te worden onderbouwd. De vergoeding is een vastgesteld bedrag en daar kan niet in afgeweken worden. De onderbouwing moet laten zien dat de ondersteuning minstens de tegemoetkoming van de €300 per uitzendkracht rechtvaardigt. Daarbij spreek je de intentie uit dat de vergoeding voor de interne uren wordt ingezet in combinatie met andere dienstverlening binnen het Ondersteuningsbudget.

Let op: Het gaat hierbij om extra begeleiding van de interne medewerker voor de uitzendkracht boven op de reguliere begeleiding passend bij de werkzaamheden van de uitzendorganisatie of opdrachtgever. De interne begeleidingsuren mogen van zowel de opdrachtgever als uitzendorganisatie gedeclareerd worden.

De exacte regels voor het aanvragen van de vergoeding is opgenomen in het financieel reglement (artikel 5) van het Ondersteuningsbudget.

 

Duurzame arbeidsparticipatie
Onze ervaring van de afgelopen maanden met het Ondersteuningsbudget heeft ons geleerd dat er meer tijd en aandacht vanuit de uitzendorganisatie en/of de opdrachtgever gaat dan bij andere plaatsingen. Het vergoeden van interne begeleidingskosten draagt bij aan het bevorderen van hun duurzame arbeidsparticipatie. En daarom hebben wij besloten om deze vergoeding* binnen het Ondersteuningsbudget mogelijk te maken.

Heb je vragen over deze aanpassing of vragen over de aanvraagprocedure van het Ondersteuningsbudget? Neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl. Wij helpen je graag verder.