Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Nieuwe flyer voor het Nederlands Taalbudget voor uitzendkrachten

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is essentieel voor iedereen om veiligheidsregels te begrijpen en correct toe te passen op de werkvloer. Daarom bieden wij het Nederlands Taalbudget aan.

Dit budget biedt uitzendkrachten die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen, de kans om hun taalvaardigheden te verbeteren.

Wat houdt het Nederlands Taalbudget precies in?
Het is een tegemoetkoming van maximaal €1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig te maken. Deze opleiding kan een 1-op-1 training zijn of een groepstraject. Het doel van de opleiding is om de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer te vergroten.

Start nieuwe aanvraagronde
Van 3 juli tot en met 31 juli kan dit budget weer aangevraagd worden. En om het Nederlands Taalbudget extra onder de aandacht te brengen, hebben we een flyer ontwikkeld die uitzendorganisaties kunnen verspreiden onder hun uitzendkrachten. De flyer informeert hen over het Nederlands Taalbudget en de mogelijkheden om hun taalvaardigheden te verbeteren.

Door het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal kunnen uitzendkrachten niet alleen hun werkzaamheden beter en veiliger uitvoeren, maar ook hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat een groter aantal mensen de Nederlandse taal beheerst en daardoor beter geïntegreerd en succesvol is op de arbeidsmarkt.

Video
Ben jij benieuwd naar de kracht van taal in een professionele omgeving en hoe uitzendkrachten Alla en Aleksandra hun draai hebben gevonden in de taal? Bekijk de video hier en leer meer over de manieren waarop jij jouw uitzendkrachten een stapje verder kan helpen. Ook op het gebied van taal!