Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Iedereen een stukje rijker

column Chantal Huinder
Mijn vader verblijft al een half jaar in een liefdevol verzorgingstehuis vanwege zijn Alzheimer. Hoewel hij me vaak niet meer herkent, is hij gelukkig altijd blij om me te zien. En hij is niet de enige.

Ook zijn medebewoners begroeten me vrolijk zwaaiend, met lieve glimlachen vanwege hun beperkte mobiliteit, of ik ontvang een warme knuffel van een vrouw die daar zo'n behoefte aan heeft. Na een bezoek voel ik me soms verdrietig, maar altijd een stukje rijker. Ik hoop namelijk dat ik waarde heb kunnen toevoegen aan hun dag. Zij in elk geval aan die van mij.

En waarde toevoegen, dat is wat mij drijft. Dit begrip is uiteraard breed, want wat betekent het precies? Voor mij gaat het erom dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan iemands leven. Dit kan al met kleine gebaren, zoals glimlachen naar een vreemde of iemand bedanken. Maar ook met grotere gebaren, zoals de dienstverlening die wij bij Doorzaam bieden en waarmee we blijvende impact kunnen creëren.

Soms mis ik de directe verhalen bij Doorzaam. Onze video's bieden weliswaar een inkijkje en wanneer we rechtstreeks contact hebben met de uitzendkrachten zien en horen we welk verschil we hebben gemaakt. Gelukkig delen onze partners ook mooie berichten die zij ontvangen van uitzendkrachten. Ik kan hier nooit genoeg van krijgen en we delen deze verhalen dan ook graag met een breder publiek, want zoals het gezegde gaat: "stories sell"

Maar, “facts tell"! Daarom delen we ook graag onze cijfers van 2022. Elk jaar zien we een stijgende lijn op het gebied van veiligheid, het verankeren van duurzame inzetbaarheid in de branche en een groeiend aantal uitzendkrachten voor wie we een verschil hopen te maken via onze dienstverlening. Het is echter duidelijk dat dit nog lang niet genoeg is. Daarom streven we ernaar om elk jaar ons bereik verder uit te breiden.

Met in de spotlights het Nederlands Taalbudget! Het succes ervan laat duidelijk zien hoeveel behoefte eraan is. We hebben gemerkt dat statushouders achterblijven in deelname, terwijl zij juist enorm baat hebben bij Nederlandse taaltraining, juist voordat ze als uitzendkrachten aan het werk kunnen. Daarom bieden we vanaf nu het Nederlands Taalbudget aan statushouders in bemiddeling. Op deze manier kunnen we eerder waarde toevoegen en voorkomen dat statushouders tussen wal en schip belanden.

En zoals ik al eerder schreef, feiten spreken. We krijgen vaak terecht de vraag: Wat levert investeren in duurzame inzetbaarheid op? In persoonlijke impact is dit makkelijker te vertellen maar in harde euro’s vaak lastig. Daarom hebben we de Doorzaam rendementstool ontwikkeld. Hiermee laten we zien dat duurzame inzetbaarheid dubbel loont, zowel in menselijke waarde als in geldwaarde voor jouw organisatie. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen als die laatste cijfers voor jou belangrijk zijn.

En wat betreft de cijfers van ons bereik? Ik nodig je graag uit om onze infographic van 2022 te bekijken. Hierin kun je zien waar je zelf aan hebt bijgedragen of wat je in de toekomst juist nog kunt gaan doen. De infographic geeft geen volledig overzicht, maar het biedt wel een goed beeld. Als je naar deze cijfers kijkt, bedenk dan dat er achter elk getal een uniek verhaal schuilt. Denk aan hoe de Scholingsvoucher, het Ontwikkelbudget, Budgetcoaching of een van onze andere diensten waarde heeft kunnen toevoegen aan het leven van een uitzendkracht. En dit heeft niet alleen invloed op het leven van de uitzendkracht, maar ook op iedereen die betrokken is bij het leveren van onze dienstverlening: samenwerkingspartners, directie, stafmedewerkers, intercedenten en wij bij Doorzaam.

In mijn optiek zijn we hierdoor allemaal een stukje rijker geworden, omdat we een positieve bijdrage hebben geleverd aan iemands leven. En zo is iedereen een stukje rijker.