Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Een uitdaging aangegaan: De Nijmeegse Vierdaagse

Blog Jessica Brandwijk
Een week geleden begon voor mij de grootste fysieke uitdaging van mijn leven: vier dagen achter elkaar 50 kilometer lopen tijdens de beroemde Nijmeegse Vierdaagse. Het idee om zo ver te moeten lopen was aanvankelijk best spannend, maar ik besloot de uitdaging aan te gaan. Dit avontuur vergt natuurlijk geen lichte voorbereiding.

Het begon voor mij allemaal in februari, met relatief korte afstanden van 20 tot 25 kilometer, die ik geleidelijk aan uitbreidde naarmate het grote evenement naderde. Maar al snel stuitte ik op een obstakel dat me bijna deed twijfelen aan mijn deelname...

 

Een struikelblok
In juni kreeg ik te maken met een irritatie aan mijn achillespees. Hoewel het niet ernstig was, was het wel vervelend. Ik stond voor een moeilijke keuze: doorgaan en het risico nemen dat het erger zou worden en ik de Vierdaagse niet zou kunnen lopen, of op tijd ingrijpen en mogelijk herstel bevorderen. Op aanraden van een vriend besloot ik een bezoek te brengen aan de fysiotherapeut. Gelukkig deed ik dat, want het bleek een kleine beschadiging te zijn die met een paar behandelingen verholpen kon worden. Als ik langer had gewacht, had het allemaal heel anders kunnen aflopen. Gelukkig was ik op tijd hersteld en kon ik toch nog een oefenrondje maken voor de Vierdaagse. En ja hoor, ik heb de Vierdaagse uitgelopen en nu ben ik trotse eigenaar van het felbegeerde kruisje!

 

Investeren in gezondheid: Een duurzame toekomst
Net zoals ik op tijd mijn lichamelijke uitdaging aanpakte, is het ook van essentieel belang om in het dagelijkse leven aandacht te besteden aan onze gezondheid. Een lichamelijke afwijking vroegtijdig ontdekken kan ziekte en uitval voorkomen. Gelukkig biedt Doorzaam de mogelijkheid om een Gezondheidscheck (PMO) uit te voeren. Dit is als het ware een APK voor je gezondheid, waarbij kwetsbare punten in kaart worden gebracht, gerelateerd aan zowel werk als levensstijl.

 

De kracht van preventie: PMO voor uitzendkrachten
Via een goed PMO krijgen uitzendkrachten inzicht in hun persoonlijke situatie en ontvangen ze waardevolle tips, trucs en positieve feedback om te werken aan hun eigen gezondheid. Het resultaat is vaak niet alleen gezondere uitzendkrachten die minder ziek zijn, maar ook productiever en dat is voor opdrachtgevers van groot belang. Door je uitzendkrachten aan te melden voor een PMO investeer je niet alleen in de gezondheid en het welzijn van jouw personeel, maar ook in de prestaties van jouw bedrijf.

 

Een toekomst van succes: investeren in gezondheid
Mijn ervaring tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heeft me geleerd dat voorbereiding en doorzettingsvermogen essentieel zijn om grote uitdagingen te overwinnen. Het tijdig aanpakken van mijn lichamelijke ongemak speelde een belangrijke rol in het behalen van mijn doel. Dit geldt niet alleen voor fysieke prestaties, maar ook voor ons dagelijkse leven en werk. Gezondheid is ons meest waardevolle bezit, en met de juiste ondersteuning en inzichten kunnen we op weg gaan naar een gezondere, gelukkigere en succesvollere toekomst. Laten we allemaal onze gezondheid koesteren en erin investeren, want het is een investering die zichzelf altijd terugbetaalt!

 

Ontdek de voordelen van een PMO voor jouw uitzendkrachten!
Aarzel niet langer en neem contact met mij op om jouw uitzendkrachten aan te melden voor een Gezondheidscheck (PMO).