Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Ontdek het Ondersteuningsbudget voor vluchtelingen en statushouders bij Doorzaam

Wist je dat het Ondersteuningsbudget beschikbaar is ter waarde van €1000 voor de als uitzendkracht werkende vluchteling (uit Oekraïne) of statushouder?

Dit budget is speciaal ontworpen om deze groepen te ondersteunen, zodat ze gezond, veilig en vaardig aan het werk kunnen zijn in Nederland.

In de uitzendbranche wordt al geruime tijd gewerkt aan het helpen van statushouders bij het vinden van een baan. Met een diversiteit aan nationaliteiten biedt de uitzendbranche werk aan maar liefst 189 verschillende nationaliteiten.

Het Ondersteuningsbudget is een waardevolle vergoeding die op diverse manieren ingezet kan worden om de als uitzendkracht werkende vluchtelingen en statushouders te ondersteunen in hun duurzame inzetbaarheid. Dit budget kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor ondersteuning bij regels, wetgeving en financiële zaken in Nederland. Ook kan het worden ingezet voor interne begeleiding op de werkvloer, het omzetten of erkennen van diploma's en nog veel meer.

Sinds 1 april van dit jaar vergoeden wij binnen het Ondersteuningsbudget ook de interne begeleidingskosten voor de als uitzendkracht werkzame statushouder of vluchteling. Meer informatie over de vergoeding interne begeleidingskosten lees je in dit artikel.

Meer informatie?
Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over het Doorzaam Ondersteuningsbudget en hoe je dit kunt aanvragen.