Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Taalvaardigheid voor succes: Ontdek het Nederlands Taalbudget

Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland beheersen de taal onvoldoende om goed en veilig te kunnen werken. En daar kunnen we samen verandering in brengen.

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is voor iedereen belangrijk om de basisveiligheidsregels te kunnen lezen én begrijpen. Uiteraard is de Nederlandse taal ook enorm belangrijk om goed en veilig je werk te kunnen doen. Daarom stellen we het Nederlands Taalbudget beschikbaar voor uitzendkrachten.

 

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is niet alleen belangrijk om de basisveiligheidsregels te begrijpen, maar ook om je werk goed en veilig uit te voeren. Bovendien is het Nederlands Taalbudget ook beschikbaar voor statushouders die nog geen werk hebben maar waar wel bemiddeling plaatsvindt vanuit de uitzendorganisatie.

Voor meer informatie over het Nederlands Taalbudget voor statushouders vóór de start van het werk, kun je hier terecht.

 
Wat houdt het Nederlands Taalbudget in?
Het Nederlands Taalbudget is een financiële ondersteuning van maximaal €1500 (excl. btw) voor de opleidingskosten die gemaakt worden om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Of het nu een één-op-één training is of een groepstraject  het doel van de opleiding is het vergroten van de taalkennis op de werkvloer.

We moedigen aan om zo veel mogelijk van de beschikbare €1500 te gebruiken. Bovendien is het mogelijk om meerdere trainingen per budget in te zetten, zoals bijvoorbeeld een beginnerscursus gevolgd door een cursus voor gevorderden of een verdiepingscursus.

Wanneer kun je in 2024 het Nederlands Taalbudget  aanvragen?

  • 1 t/m 29 februari
  • 1 t/m 31 juli

Belangrijk:
In het portaal kun je, nadat je bent ingelogd, eenvoudig het Nederlands Taalbudget aanvragen en koppel je vervolgens meteen je uitzendkracht aan deze regeling.

Het proces is dus als volgt: voer eerst je uitzendkrachten in het portaal in en koppel ze daarna aan het budget dat je wilt aanvragen. Simpel en snel.

Na het indienen van je aanvraag keuren wij deze goed (of af). Na goedkeuring van ons heb je in deze eerste ronde aanvragen van het Nederlands Taalbudget vier maanden de tijd om het te declareren.

Belangrijk: je kunt maximaal 15 keer het Nederlands Taalbudget aanvragen per bv. Wees er snel bij, want OP=OP.
 

Alle informatie over het Nederlands Taalbudget vind je op deze pagina.

Door het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal kunnen uitzendkrachten niet alleen hun werkzaamheden beter en veiliger uitvoeren, maar ook hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt vergroten.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat een groter aantal mensen de Nederlandse taal beheerst en daardoor beter geïntegreerd en succesvol is op de arbeidsmarkt.

 

Ter inspiratie

Het verhaal van Alla en Aleksandra toont de positieve impact van het beheersen van de Nederlandse taal op zowel professioneel als persoonlijk vlak. In de video delen zij hun ervaringen en hoor je wat het Nederlandse Taalbudget hen gebracht heeft. 

Ben jij benieuwd naar de kracht van taal in een professionele omgeving en hoe Alla en Aleksandra hun draai hebben gevonden in de taal?

Bekijk de video hier en leer meer over de manieren waarop jij jouw uitzendkrachten een stapje verder kan helpen. Ook op het gebied van taal!