Persoonlijk Kansberoepbudget

Is er binnen jouw sector op dit moment weinig kans op werk? Of ben je om een andere reden op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is omscholing naar een kansrijk beroep misschien iets voor jou.

Wat is het Persoonlijk Kansberoepbudget?
Het Persoonlijk Kansberoepbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 exclusief BTW in de opleidingskosten die gemaakt worden om je om- of bij te scholen voor een kansrijk beroep. Voor jou geheel gratis!

Waarom het Persoonlijk Kansberoepbudget?
De arbeidsmarkt is namelijk continu in beweging, waardoor er nieuwe kansrijke beroepen ontstaan. Dit zijn beroepen waar, bijvoorbeeld vanwege personeelstekort, de kans op werk groot is.

Ben je aan het werk als uitzendkracht of heb je niet langer dan vier weken geleden als uitzendkracht gewerkt? Dan kun je gratis gebruik maken van dit budget en je laten scholen voor een kansrijk beroep.

Er zijn ontzettend veel sectoren waar ze op dit moment staan te springen om nieuw personeel. Denk maar aan de ICT, het onderwijs of de overheid. Een compleet overzicht van alle kansrijke beroepen vind je in de lijst van UWV.