Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Het belang van Hulp bij geldzaken

Blog Lysette Klein Meulekamp
Als je je zorgen maakt over je geldzaken, heeft dit invloed op alles. Het kan een bron van stress en zorgen zijn wanneer je niet weet hoe je je financiën goed kunt beheren. Gelukkig zijn er hulpmiddelen en professionals beschikbaar die je kunnen begeleiden.

Financieel inzicht
Mijn eerste werkweek na een heerlijke vakantie is weer begonnen, en het is heel fijn om mijn leuke collega’s weer te zien en de verschillende vakantieverhalen te horen.

Tijdens mijn vakantie heb ik genoten van het onbezorgde leven, vooral van het feit dat niets moet: opstaan wanneer ik wil, een boek lezen in het zonnetje, dromen van verdere avonturen en nergens me zorgen over maken. Onze enige uitdaging tijdens de vakantie was dat het weer hier in Nederland meer op herfstweer leek dan op zomerweer, met veel harde wind. Maar ja, dat is het risico van een vakantie in eigen land. Ik ben me ervan bewust dat op vakantie gaan niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

De eerste periode na de vakantie staat voor mij in het teken van overzicht creëren en bekijken wat er de komende periode op de agenda staat. Dit is ook een moment voor mij om te kijken wat ik wil. Zijn er nog dingen waar ik aan wil werken of staan er nog belangrijke veranderingen te wachten? Het is daarbij ook belangrijk om te weten hoe ik er financieel voorsta.

Je zorgen maken over je geld is iets wat overal zijn weerslag op heeft. 's Nachts wakker liggen omdat je je rekeningen niet kunt betalen of omdat je niet weet welke rekeningen er nog aankomen, dat zijn zorgen die veel impact kunnen hebben. De vakantiemaanden zijn vaak dure maanden, en als de scholen weer beginnen, komen ook de verzoeken voor "vrijwillige" bijdragen voor bijvoorbeeld de tussenschoolse opvang en schoolreisjes. Moeten de kinderen weer nieuwe schoolspullen hebben en beginnen de sport-/clubactiviteiten weer waarvoor natuurlijk ook betaald moet worden. De stijgende prijzen van bijvoorbeeld benzine maken het er ook niet gemakkelijker op. Dan kunnen financiële zorgen al snel de kop opsteken.


De kracht van een Budgetcoach en Budgetinzicht
Ook als er iets verandert in je leven, kan dit gevolgen hebben voor je financiële situatie. Denk hierbij aan trouwen, verhuizen, een nieuwe baan krijgen of het krijgen van een kindje. Het is vaak lastig om het financiële overzicht te behouden en te weten wat de gevolgen hiervan zijn voor je financiële situatie. Welke subsidies zijn bijvoorbeeld beschikbaar en welke zijn op jou van toepassing?

Het is daarom belangrijk om je inkomsten en uitgaven in kaart te brengen. Door inzicht te krijgen in de financiële situatie, weet je welke kosten de komende periode op je afkomen en kun je betere plannen maken.

Daarom hebben wij een nieuwe dienst toegevoegd naast Budgetcoaching, namelijk Budgetinzicht. Het is een toegankelijke dienst waarbij je in een paar gesprekken duidelijke inzichten krijgt over jouw financiële situatie. Dit is juist om financiële problemen te voorkomen. Dit zijn waardevolle instrumenten die je helpen om je financiële leven onder controle te krijgen. Het stelt je in staat om weloverwogen keuzes te maken en financiële doelen te bereiken.

Maak het verschil op de werkvloer en breng jouw uitzendkrachten vandaag nog op de hoogte van ons aanbod voor een Budgetcoach of Budgetinzicht. Kijk voor meer informatie en de mogelijkheden op onze website. We hebben ook een stroomschema opgesteld om uit te zoeken of je jouw uitzendkracht beter kunt aanmelden voor een Budgetcoach of Budgetinzicht.

Alle columns en blogs van team Doorzaam vind je terug op deze pagina.