Spring naar hoofd-inhoud

Nieuwsbericht

Vitaliteit onder Uitzendkrachten. 3 stappen naar een gezonde werkomgeving

Wist je dat jaarlijks naar schatting 13.000 werknemers arbeidsongeschikt raken door ongezond werk? Vitaliteit op de werkvloer heeft dan ook wat extra aandacht nodig. Hoe help je als uitzendorganisatie jouw uitzendkrachten op weg naar een gezond leven?

Uitzendkrachten hebben vaak te maken met uitdagende werkcondities en fluctuerende arbeidsomstandigheden. Om te zorgen dat uitzendkrachten duurzaam inzetbaar zijn, heb je als werkgever actief de taak om de vitaliteit van jouw uitzendkrachten te bevorderen. Vitaliteit onder uitzendkrachten vergt de juiste ondersteuning en maatregelen van uitzenders en opdrachtgevers.

We willen er natuurlijk allemaal voor zorgen dat ook onze uitzendkrachten een gezond leven kunnen leiden. En daarin zijn we aardig goed op weg. 8 op de 10 uitzendkrachten geven aan een goede of zeer goede gezondheid te hebben, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van Doorzaam. Voor die andere 20% valt er dus nog genoeg te halen.

Verbeter de gezondheid van jouw uitzendkracht

We zeggen wel eens dat we het liefst ons lichaam een jaarlijkse APK check geven, net zoals we dat doen voor onze auto. Hetzelfde kunnen we eigenlijk ook aanbieden aan onze uitzendkrachten. Want een gezonde en vitale betekent een gelukkige uitzendkracht, en wat blijkt, gelukkige werknemers zijn 15% tot 20% productiever.

De gezondheidscheck is zo’n APK voor je lichaam. Speciaal voor uitzendkrachten. De kosten voor deelname aan de gezondheidscheck worden volledig vergoed door Doorzaam. 

Ideaal dus voor jouw uitzendorganisatie. Benieuwd? Kijk de volgende animatie voor meer informatie!

Minder stress, meer energie

Stress heeft een grote invloed op je gezondheid en dus ook op de vitaliteit van jouw uitzendkrachten. Stress kost veel energie, doe je hier niets aan dan kunnen deze klachten leiden tot een burn-out.

Het Minder stress, meer energie traject duurt 6 weken en kost jouw uitzendkrachten slechts 15 minuten per dag. Binnen 6 weken wordt zijn/haar stress verminderd, zodat er energiek gewerkt kan worden.

Hulp bij financiële problemen

Je uitzendkrachten hulp bieden bij financiële problemen. Het klinkt misschien als een lastige opgave, maar toch is het mogelijk.

En ook zeker belangrijk voor jouw uitzendorganisatie of onderneming! De uitdagingen waarmee uitzendkrachten te maken krijgen, kunnen namelijk soms groot zijn. Verschillende roosters, op afwisselende momenten betaald krijgen of zelfs even niet kunnen werken. Om hierover te praten is moeilijk. Maar noodzakelijk. Want geldproblemen leveren stress op en stress op de werkvloer is, zoals we net al zagen, niet goed.

Hulp bij Geldzaken biedt uitzendkrachten een oplossing. Hulp bij geldzaken van Doorzaam is aan te vragen door uitzendorganisaties. Zodat uitzendkrachten dankzij advies en coaching er weer bovenop kunnen komen.

Conclusie

Om jouw uitzendkrachten duurzaam inzetbaar te houden, moet je ervoor zorgen dat ze vitaal zijn. Vitaliteit bij uitzendkrachten begint bij een gezonde werkomgeving, een goede persoonlijke gezondheid, minder stress en géén geldzorgen. Is de gezondheid van jouw uitzendkrachten niet goed, dan kan dit ook grote gevolgen hebben voor jouw organisatie.

Doorzaam biedt verschillende regelingen, zodat jouw uitzendkrachten weer vitaal kunnen werken. Helemaal gratis! Meld ze dus nu aan voor: